Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Je čas na změnu, řekli si v Trutnově a hledají nové logo

Je to výzva, a to doslova. Trutnov hledá nové logo, to patnáct let staré už dosloužilo a podle radnice je čas na nový vizuál. Město tak vyhlašuje soutěž a nové logo potom vybere porota.

Radniční listy, dopisy, plakáty, letáky, vizitky, dárkové předměty a mnoho dalšího. S vizuální identitou města se neustále setkává občan i turista. Je to významný prostředek v komunikaci města s veřejností a Trutnov jej plánuje osvěžit.

Tak jako řada velkých i menších měst, i Trutnov chce jít vstříc novým trendům. Rozhodl se pro novou vizuální identitu, ta současná pracující s barevným čtverečkovaným drakem je už z roku 2008.  „Trutnov je hrdé a sebevědomé město, které si určitě zaslouží odpovídající logo. Může se pyšnit nadčasovými projekty, jako jsou například multifunkční společenské centrum UFFO, nadstandardní Středisko volného času, Trutnov, či moderní kino Vesmír, jehož rozsáhlá rekonstrukce se právě dokončuje. Domnívám se, že i vizuální identita města by měla jít ruku v ruce s rozvojem města, tedy být moderní a svěží,“ říká Michal Rosa, starosta města Trutnova. 

Soutěž, ze které vzejde tvůrce vizuální identity včetně loga, pořádá organizace Czechdesign. „Uspořádání soutěže jsme svěřili největší autoritě v oboru, protože tak máme jistotu, že výsledek bude kvalitní a bude vystihovat ducha a energii města. Spolupracují s širokým spektrem profesionálů i mladých začínajících grafiků a designerů a z takového prostředí mohou vzejít opravdu zajímavé nápady,“ vysvětluje Tomáš Eichler, místostarosta města Trutnova.

Czechdesign má zkušenosti s organizací takovýchto soutěží pro města, obce, firmy i neziskový sektor. Tento týden zveřejnil Czechdesign na svém webu otevřenou výzvu, aby grafici či grafická studia zaslali svá portfolia: https://www.czechdesign.cz/temata-a-rubriky/aktualne-z-czechdesignu-mesto-draka-trutnov-hleda-novou-vizualni-identitu. Následně dojde k užšímu výběru 5 uchazečů, kteří vytvoří svůj návrh na vizuální identitu a logo města. Z nich pak bude vybrán vítěz. V porotě zasednou dva zástupci za město a tři odborní zástupci za organizátora soutěže. Pokud vše půjde podle plánu, Trutnov by novou identitu a logo mohl mít už na konci října.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Miloš Šálek

Štítky Trutnov, soutěž, Michal Rosa, Tomáš Eichler, logo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je čas na změnu, řekli si v Trutnově a hledají nové logo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.