Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Podvodníci na internetu nabízeli štěňata retrívrů. Šlo o promyšlený podvod

Policie na Náchodsku dopadla dvojici mužů (45 a 56 let), kteří mají na krku hned několik podvodů po celé České republice. Na internetu a pod skrytou identitou nabízeli štěňata labradorských retrívrů. K samotnému prodeji však nikdy nedošlo. Případní zájemci pouze přišli o peníze.

„Policisté shromažďovali informace a díky velmi podrobné analytické činnosti se jim podařilo propojit desítky případů z celé České republiky. Celková škoda, kterou měli muži svým jednáním způsobit nyní přesahuje sto tisíc korun,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná

Policie uvedla, že během vyšetřování bude dvojici mužů prokázána i další trestná činnost. Většina z nich spojená s prodejem zmíněných štěňat. V současné době hrozí mužům vězení až na pět let. Pokud prokázaná škoda přesáhne jeden milion korun, může se jim pobyt za mřížemi protáhnout až na osm let.  

„Kriminalisté podali na okresní státní zastupitelství návrh na vzetí obou obviněných do vazby, který soudce akceptoval a oba do vazby poslal,“ dodává mluvčí.  

Ohodnoť článek

Foto dreamypixel | Pixabay

Štítky štěně, policie, Česko, okres Náchod, Státní zastupitelství ČR, Internet, podvod, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci na internetu nabízeli štěňata retrívrů. Šlo o promyšlený podvod  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.