Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Domov důchodců v Hořicích prochází rekonstrukcí. Nevydržela kanalizace v podlahách a stoupačkách

Domov seniorů v Hořicích na Jičínsku potřebuje rychlou rekonstrukci odpadního vedení. Trubky v podlaze a ve stoupačkách už jsou za hranou životnosti a na řadě míst protékají. Odpadní voda se dostává do základů a stěn, kde působí další komplikace. Radnice se proto pustila do oprav.

„Stávající stoupačky litinového svodného potrubí jsou v některých místech natolik rezaté a děravé, že docházelo k zatékání do zdiva a mokrá proteklá místa se objevovala na několika místech v chodbách i pokojích," vysvětluje investiční odbor radnice v Hořicích.  

Ve špatném stavu je i kamenné odpadní potrubí, které je uloženo pod podlahou. Na ředě míst je popraskané a protéká. Odpadní voda se dostává do základového podloží, kde páchá další škody. I proto se radnice rozhodla, že kanalizační potrubí v domově důchodců kompletně vymění.  

„Výměnu poškozeného a dožilého potrubí provádíme za provozu, pouze s vystěhováním některých pokojů. S výměnou potrubí souvisí i další nutné stavební úpravy, jako jsou vybourání a opravy podlahových konstrukcí a vybourání a opravy stěn poškozených zatékající vodou ze střešních svodů a umývadel," dodává radnice.  

V první fázi oprav se vymění a opraví nejvíce poškozená místa. Další etapa by měla začít začátkem příštího roku. Ta už si vyžádá vystěhování pokojů a technických prostor.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Hořice

Štítky podlaha, Hořice, oprava, okres Jičín, radnice, potrubí, kanalizace, odpad, rekonstrukce, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov důchodců v Hořicích prochází rekonstrukcí. Nevydržela kanalizace v podlahách a stoupačkách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.