Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jičínská policie obvinila muže z okradení sousedky, invalidní důchodkyně

Jičínští policisté obvinili z podvodu a dalších činů třiadvacetiletého muže, který údajně využil důvěřivosti pětasedmdesátileté invalidní důchodkyně a připravil ji o 140tisíc korun. Ženě z oblasti Nové Paky čas od času pomáhal s různými pracemi, byli sousedé. Obviněný muž využil toho, že jej seniorka v říjnu požádala o pomoc s prodejem svého osobního automobilu, za který obdržela vyšší částku peněz.

Podle policie pod smyšlenou záminkou použil počítač seniorky, čímž se dostal přes uložené přístupové heslo do jejího elektronického bankovnictví k veškerým identifikačním údajům k bankovním účtům poškozené a k jejím platebním kartám. Poté si obviněný muž od poškozené půjčil mobilní telefon, který využil k obsluze elektronického bankovnictví.

"Postupně tak důvěřivé důchodkyni z peněz utržených z prodeje automobilu odčerpal v různých platbách celkem 140 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Policisté muže obvinili z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, z neoprávněného přístupu k počítačovém systému a neoprávněného zásahu do počítačového systému nebo nosiče informací a z podvodu. V případě prokázání viny mu hrozí až osm let vězení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, podvod, Jičínsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínská policie obvinila muže z okradení sousedky, invalidní důchodkyně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.