Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

OBRAZEM: Muzeum v Polici nad Metují prezentuje své expozice pomocí světla

Tři roky trvalo připravit novou audiovizuální expozici v Polici nad Metují. Výstava si hraje se smysli návštěvníka a svá díla prezentuje pomocí zvuku a hlavně světla. Nová expozice vznikla u příležitosti 810. výročí darování Policka břevnovským benediktinům.

„Souhra obrazů, mluveného slova a fyzických předmětů by se dala nazvat divadelním představením bez herců. Věřím, že díky ní návštěvníci poznají historii regionu spjatou s Řádem svatého Benedikta. Léta práce a příprav věnované expozici stály za to,“ uvádí v tiskové zprávě náměstkyně pro kulturu Martina Berdychová (Východočeši). 

Novinou pro návštěvníky je zrekonstruovaný opatův byt a dvě moderní audiovizuální expozice. První se jmenuje „Benediktinské Policko – příběh z dob středověké kolonizace“, druhá „Lidová zbožnost – kraj poutních míst, zázračných studánek a pověstí“. Autorem obou expozic je vizuální umělec Richard Loskot, který je pojal jako světelnou hru obrazů mluveného slova a předmětů. 

Do expozic Muzea Náchodska mají celoročně vstup zdarma děti do 10 let a senioři nad 65 let. Všechna krajská muzea a galerie v regionu jsou navíc první středu v měsíci přístupná zcela zdarma. 

Ohodnoť článek

Foto Muzeum Náchodska

Štítky muzeum, Police nad Metují, Policko, Řád svatého Benedikta, Martina Berdychová, Východočeši, Richard Loskot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Muzeum v Polici nad Metují prezentuje své expozice pomocí světla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.