Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za poslední tři dny policie řešila čtyři pokousání psem. Na vině jsou jejich majitelé

Policie Královéhradeckého kraje řeší čtyři pokousání člověka nebo psa psem. Všechna na Jičínsku. Zároveň upozorňuje, že za chování psa má zodpovědnost majitel. Tomu hrozí pokuta. Každý majitel je také zodpovědný za škody, které jeho čtyřnohý mazlíček způsobí.

„V prvním případě vyběhl německý ovčák z nezajištěného pozemku a pokousal pošťačku,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Eliška Pospíšilová. Další pes utekl z pozemku a pokousal kolem jedoucího cyklistu. V dalším případě štěně pokousalo sousedku a pes plemena American bully zaútočil na Jorkšírského teriéra. 

Policie apeluje na majitele psů, aby je nenechávali volně pobíhat na veřejně přístupných místech. „Majitel psa je povinen zamezit jeho volnému pobíhání a na veřejných místech ho mít neustále pod kontrolou či dohledem,“ uvedla mluvčí.  

Tato pravidla vychází z obecně závazných vyhlášek, ve kterých jsou specifikované i sankce a pokuty. Konkrétně v Hradci Králové je v platnosti vyhláška z roku 2007, která umožňuje uložit pokutu do výše tisíc korun za volné pobíhání psů nebo znečistění veřejného prostranství.  

„Je třeba si uvědomit, že volně pobíhající pes může být nebezpečný pro své okolí, může napadnout lidi, zejména chodce a cyklisty, dále ostatní zvířata, může zavinit dopravní nehodu nebo způsobit škodu na majetku,“ uvedla mluvčí.  

  

Ohodnoť článek

Foto PDPics | Pixabay

Štítky pes, policie, Královéhradecký kraj, okres Jičín, pokousání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za poslední tři dny policie řešila čtyři pokousání psem. Na vině jsou jejich majitelé  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.