Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Turisty na Sněžce překvapily ochranné sítě, zamezují jejich volnému pohybu

Krkonoše jsou také o tomto víkendu plné turistů. Sněžka je opět v obležení. Pro některé turisty je překvapením, že se tady objevily ochranné sítě, které omezují jejich pohyb. Účel je podle správců Krkonošského národního parku splněn.

Správa Krkonošského národního parku ve snaze ochránit vzácnou a zranitelnou přírodu vrcholu Sněžky před náporem neukázněných návštěvníků opět přistupuje k instalaci ochranných sítí oddělujících prostor pro turisty od prostoru pro přírodu. Ty budou lemovat přístupové cesty na Sněžku od dnešního dne až do konce října.

"Ochranné sítě se objeví na obou místech jako v minulých letech a to na vrcholu a v sedle u bývalé Obří boudy (u Slezského domu). Na Sněžce bude přibližně 600 m ochranných sítí, v sedle pak 500 m," mluvčí správy KRNAP Radek Drahný.

Návštěvníkům vrcholu byl k volnému pohybu v minulosti vyhrazen prostor přibližně o velikosti poloviny fotbalového hřiště. "Mnozí to ale nerespektují a vstupují na alpínské trávníky či lezou po skalách. Proto správy obou krkonošských národních parků v posledních letech v letní sezoně oddělují prostor přírody od návštěvníků oranžovou ochrannou sítí," dodal Drahný.

Kromě tohoto opatření budou i letos pro celou letní sezónu vyčleněni strážci, kteří budou celý den na Sněžce dohlížet na dodržování zákonných pravidel. Tato strážní a informační služba bude posilována i o služby s Policií ČR.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa KRNAP

Štítky KRNAP, sítě, správci, turisté, Sněžka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisty na Sněžce překvapily ochranné sítě, zamezují jejich volnému pohybu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.