Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kemp Stříbrný rybník v Hradci má plán na boj proti sinicím, nasadí dravé ryby

Městský kemp Stříbrný rybník v Hradci Králové chce zlepšit kvalitu vody v rybníce, v níž se v létě množí sinice. Hradec už má studii, jak proti nim bojovat. Přírodní koupaliště čeká výlov a nasazení dravých ryb.

Městský kemp Stříbrný rybník v Hradci Králové letos očekává dobrou sezonu a další zvýšení zájmu o ubytování. Stále více kemp začínají vyhledávat turisté z Nizozemska, velký zájem mají lidé s karavany a roste poptávka od škol. Letní měsíce máme obsazené v průměru asi ze 70 procent. Zbytek by se měl doplnit v červnu. 

"Do zlepšení prostředí a služeb kemp před letošní sezonou investoval asi čtyři miliony korun. V plánu je zlepšit kvalitu vody v rybníce, v níž se v létě množí sinice," řekl Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové. Zlepšení kvality vody v rybníce si správci kempu slibují od úplné výměny rybí obsádky. "Na podzim uděláme výlov, při kterém zjistíme, co vlastně v rybníce žije. Údajně jsou ve vodě i velcí amuři nebo tolstolobici," uvedl Zerzán. Nově by v rybníku měly žít dravé ryby, které hubením kaprovitých ryb dokážou přispět k omezení šíření sinic. Kaprovité ryby totiž požírají zooplankton, který je nepřítelem sinic.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto www.kempstribrnyrybnik.cz

Štítky ČR, rekreace, správa, kempy, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kemp Stříbrný rybník v Hradci má plán na boj proti sinicím, nasadí dravé ryby  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.