Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Burza filantropie může pomoci finančně nastartovat váš projekt, na přihlášku máte měsíc

Neziskové organizace a sociální podniky v Královéhradeckém kraji mají možnost přihlásit své projekty do prvního ročníku krajské Burzy filantropie. Mohou tak získat od donátorů z podnikatelské sféry a veřejné správy částku až padesát tisíc.

Přihlašování do Burzy filantropie končí 30. června. „Burza filantropie je skvělá příležitost propojit neziskový a podnikatelských sektor. Žadatelé mohou získat podporu pro svůj projekt, na který by jen těžko sháněli prostředky. Nemusí tak procházet dotačním řízením, případně zjišťovat, že na jejich plány žádný dotační titul neexistuje. Podnikatelské subjekty naopak mohou podpořit dobrou věc a naplnit si tak svoji společenskou zodpovědnost,“ uvedl ranní pro regionální rozvoj Adam Valenta.

Burza filantropie funguje tak, že neziskové organizace nejprve přihlásí svůj projekt prostřednictvím webových stránek www.burzafilantropie.cz. Donátoři z řad soukromého a veřejného sektoru následně vyberou z přihlášek ty, které postoupí do finále, tedy na samotnou Burzu filantropie. O postupujících projektech bude na webu burzy rozhodovat i veřejnost svým hlasováním.

Neziskové organizace, sociální podniky i podnikatelé a firmy, kteří mají zájem projekty podpořit, se mohou do Burzy filantropie přihlašovat na webových stránkách www.burzafilantropie.cz/hradec-kralove/prihlasovaci-formular/ do 30. června 2023.

Na těchto stránkách zájemci naleznou veškeré informace o Burze filantropie a mohou se inspirovat u přihlášených projektů z Pardubického kraje, kde má tato akce dlouholetou tradici. Pořadatelé před podáním přihlášky doporučují konzultaci s krajskou koordinátorkou burzy Ivou Skalskou (iskalska@kr-kralovehradecky.cz). Burza filantropie v Královéhradeckém kraji se uskuteční 30. října 2023.

Během burzy dostanou zástupci neziskových organizací osmiminutový prostor, aby svůj nápad představili. Fantazii a originalitě prezentace se meze nekladou, ale pro všechny účastníky bude k dispozici školení, jak svou vizi správně a úspěšně prezentovat. Na základě vystoupení pak donátoři rozhodnou o finanční či materiální podpoře, kdy jednomu projektu může pomoci více donátorů. Donátoři si mohou vybrat i projekt, který ani nepostoupil do finále, a tomu pomoci na základě takzvané „divoké karty“.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky projekt, nezisková organizace, Královéhradecký kraj, burza. filantropie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Burza filantropie může pomoci finančně nastartovat váš projekt, na přihlášku máte měsíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.