Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Trutnově se rekonstruuje Zámečnická ulice. Práce výrazně omezí dopravu

Druhá polovina května v Trutnově patří velké opravě Zámečnické ulice, která se dočká nového povrchu a také chodníků. Město tak navazuje na opravu několika dalších silnic na sídlišti Šestidomí. V minulém roce dělníci opravili například ulici V Domcích nebo Železničářskou.

Přípravné práce na rekonstrukci Zámečnické ulice jsou v plném proudu od 22. května. „Následně se pustíme do kompletní opravy povrchu vozovky a chodníků v celé délce. Dále vyměníme vedení veřejného osvětlení,“ popisuje v tiskové zprávě David Jelínek, vedoucí odboru rozvoje města. 

Práce se neobejdou bez dopravního omezení. Většina prací by se měla zvládnout pouze za částečné uzavírky s možností vjezdu alespoň pro obyvatele. Podle radnice však nastanou chvíle, kdy se do ulice nedostane nikdo. „Prosíme všechny rezidenty Zámečnické ulice, aby sledovali informační cedule, které budou umístěny na obou koncích stavby. Dozví se z nich aktuální informace o stavbě a také případné dopravní úpravy,“ dodává Jelínek. 

Oprava Zámečnické ulice vyjde zhruba na 4,5 milionu korun včetně DPH. Provede ji společnost Repare Trutnov.  

Nejedná se o poslední úpravu, kterou radnice na Šestidomí chystá. „Rádi bychom v brzké době připravili také studii na regeneraci celého prostoru náměstí Horníků. Intenzivně se zabýváme technickým stavem a možnostmi, jak vyřešit podchod vedle samoobsluhy,“ říká v tiskové zprávě Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.  

Na Šestidomí radnice letos také opravila dvoje schodiště, jedno ve Slévárenské ulici a druhé mezi Přádelnickou a Železničářskou ulicí. Dohromady jejich oprava vyšla na 702 tisíc korun. Další schodiště je v plánu na příští rok.     

Ohodnoť článek

Foto město Turntov

Štítky Trutnov, oprava, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově se rekonstruuje Zámečnická ulice. Práce výrazně omezí dopravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.