Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Radnice v Jičíně vybírá společnost, která opraví místní knihovnu. Jde o jednu z největších akcí města

Radnice v Jičíně už vyhodnocuje zakázky společností, které mají zájem o rekonstrukci Knihovny Václava Čtvrtka v Denisově ulici. Přesná cena prací zatím není jasná, ale odhaduje se na částku kolem 70 milionů korun. S opravou budovy chce radnice začít ještě letos.

„Knihovna se nyní připravuje na vystěhování veškerého inventáře, které proběhne v letních měsících. Část svého inventáře umístí dočasně v bývalém hotelu Slavia a z větší míry knihovna využije svou pobočku v ulici Na Jihu. Vystěhování městské knihovny bude velmi náročný úkol, a v podstatě také velmi ojedinělý,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš.  

Projektové náklady radnice zatím odhaduje na více než 70 milionů korun. 59,7 milionu se podaří pokrýt z dotace Integrovaného regionálního operačnímu programu.  

Rekonstrukcí a přestavbou projde prakticky celá budova, kterou v době první republiky navrhl architekt Čeněk Musil. Budova bude bezbariérová a nově vybavená i výtahem. „Zrekonstruováno bude schodiště tak, aby bylo možné využít schodolez. Vnitřní prostory se více propojí s venkovním prostranstvím a terasou,“ popisuje změny Jireš.  

Ohodnoť článek

Foto a1architects.cz

Štítky knihovna, Jičín, Václav Čtvrtek, Čeněk Musil, rekonstrukce, oprava, výběrové, řezní, modernizace, čtení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice v Jičíně vybírá společnost, která opraví místní knihovnu. Jde o jednu z největších akcí města  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.