Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič zazmatkoval a najel do protisměru dálnice D11. Policie ho našla pomocí dopravních kamer

Dobrý den, chci nahlásit řidiče na dálnici v protisměru – noční můra policistů i ostatních řidičů. Přesně to se teď stalo na dálnici D11. Červenou Fábii zpozorovali ostatní řidiči na 97 kilometru a ihned zavolali policii. Ta řidiče nenašla, ale pomocí dopravních kamer vypátrala, o koho se jedná.

„S řidičem se policisté spojili telefonicky. Muž jízdu v protisměru přiznal a řekl, že místem dlouho nejel a proto zazmatkoval,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

Řidič nejprve jel zhruba 800 metrů od exitu 95 ve směru na Prahu. Následně zastavil na pravé krajnici a ve chvíli, kdy neprojížděla žádná jiná vozidla, se otočil do protisměru. Po půl kilometru opět zastavil, následně se otočil a pokračoval ve správném směru jízdy. 

Jeho chování bude řešit správní orgán, který mu může na šest měsíců až jeden rok zabavit řidičský průkaz. K tomu mu hrozí pokuta od pěti do deseti tisíc korun.  

Ve většině případů protisměrů na rychlostních komunikacích se jedná o to, že řidič najede na dálnici v jiném směru, než má v úmyslu. Vzniklou situaci zpravidla řeší tím, že začne zmatkovat a po ujetí několika metrů se otočí, najede do rychlého jízdního pruhu v domnění, že již jede ve správném směru jízdy a vyrazí. Takový řidič není schopen v danou chvíli rozeznat skutečnost, že se řítí po rychlostní komunikaci v protisměru. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky dálnice, policie, Dálnice D11, Praha, videokamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič zazmatkoval a najel do protisměru dálnice D11. Policie ho našla pomocí dopravních kamer  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.