Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dráhy nasadí na železnici Královéhradeckého kraje další moderní soupravy

České dráhy uvedou do provozu v letech 2023 až 2026 nejméně 159 nových regionálních vlaků typu RegioPanter a RegioFox. Všechny tyto vlaky jsou již objednané a vyrábí se. Část z nich už byla uvedena do provozu a letos bude pokračovat jejich dodávka.

 Vlaky RegioPanter letos zamíří např. na Vysočinu a do Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Začnou také dodávky motorových jednotek RegioFox.  Odborná i laická veřejnost bude mít první možnost prohlédnout si zbrusu nové vlaky RegioFox ještě před jejich uvedením do zkušebního provozu ve dnech 5. až 7. června na mezinárodním železničním veletrhu Rail Business Days 2023 v Ostravě. Krátce na to 9. června dojde v Jihlavě k slavnostnímu předání vlaků RegioPanter do služeb Kraje Vysočina.      

Vyráběné vlaky už mají svou práci a jsou objednány pro konkrétní výkony objednané jednotlivými regiony. Moderní soupravy stojí také za rostoucím zájmem o cestování po železnici a ve větším využité železniční dopravy. V Královéhradeckém kraji tak dojde k velké výměně vlaků na většině tratí včetně spojů, které zajíždí do sousedních regionů, např. do Kolína, Chocně nebo Letohradu.

Jednotky RegioPanter a RegioFox nabízejí cestujícím na regionálních linkách vysoký komfort, který je obvyklý v dálkových expresech. Cestující mají k dispozici palubní Wi-Fi síť, elektrické zásuvky 230 V a USB porty pro napájení cestovní elektroniky (notebooky, tablety, mobilní telefony atd.), stolky, audiovizuální informační systém. Nové vlaky jsou klimatizované, mají moderní sedačky předního světového výrobce BORCAD z Fryčovic a jsou nízkopodlažní a bezbariérové.      

Další podrobnosti a ilustrační záběry nových laků RegioPanter a RegioFox jsou v přiložené tiskové zprávě a dalších souborech.

České dráhy pro toto období připravují i nákup dalších vlaků. Pro Moravskoslezský krach chystají pořízení 15 duálních elektro-bateriových vlaků označovaných pracovně jako BEMU 140 AC/DC pro Moravskoslezský kraj a 8 elektrických jednotek pro Pardubický kraj označovaných jako EMU 140. Výběrová řízení na dodavatele těchto vlaků nyní probíhají.  


 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto České dráhy

Štítky železnice, RegioPanter, Královéhradecký kraj, České dráhy, Kraj Vysočina, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Ostrava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dráhy nasadí na železnici Královéhradeckého kraje další moderní soupravy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.