Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Parkování v Novém Bydžově jde nově platit kartou. Jeho cena se mírně zvýšila

Parkování v Novém Bydžově je nyní pohodlnější pro všechny řidiče. Lidé už se nemusí trápit hledáním drobných v peněžence, protože nově je možné platit za parkování i kartou. Tato novinka přichází jako další krok v rámci modernizace komunikace s občany a zlepšení způsobu placení.

„Jsem rád, že se nám podařilo tento projekt zrealizovat a platba parkovného tak bude komfortnější pro všechny řidiče, kteří rádi využívají tento způsob placení, jehož ostrý provoz je spuštěn od začátku května,“ uvedl na webu města druhý místostarosta Matěj Novotný.  

Bezkontaktní placení parkování je cesta, kterou se město chtělo vydat delší dobu. Ve hře bylo i placení pomocí mobilní aplikace. Tuto variantu však vedení města zamítlo. Hlavní překážkou jsou samotné automaty, které tuto službu neumožňují.  

V souvislosti s instalací nových zařízení došlo ke zdražení poplatku za krátkodobé stání, který se zvýšil z pěti na deset korun za každou započatou půlhodinu. Byl také zaveden poplatek za celodenní stání ve výši sto korun.  

„Po pořízení platebních terminálů na finančním, dopravním a živnostenském odboru jsou tedy parkovací automaty dalším místem, na kterém lze platit kartou,“ dodává místostarosta. V několika následujících měsících by se mělo nově platit kartou i u městských strážníků.  

Ohodnoť článek

Foto Henryk Niestrój | Pixabay

Štítky Nový Bydžov, parkování, placení, karta, bezhotovostní, parkovací, automat, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkování v Novém Bydžově jde nově platit kartou. Jeho cena se mírně zvýšila  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.