Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Trutnovský Siemens rozšiřuje výrobu a zvyšuje platy

Závod koncernu Siemens v Trutnově v minulých dnech zahájil novou výrobu desek plošných spojů, do níž hodlá investovat asi čtvrt miliardy korun. Provoz zahájila první linka z šesti, začátek plného provozu firma plánuje na 1. čtvrtletí 2024.

Desky plošných spojů tvoří základ digitálních řídicích modulů, které koncern Siemens vyrábí v německém Amberku. "Desky plošných spojů, které jsme začali vyrábět v Trutnově, představují srdce těch technicky nejpokročilejších řídicích systémů, které Siemens vyrábí," uvedl k nové výrobě generální ředitel českého Siemensu Eduard Palíšek. Jde podle něj o technologicky velmi náročnou výrobu s vysokou přidanou hodnotou.

Projekt výroby plošných spojů pro řídicí jednotky závod zahájil před půl rokem. Nová výroba zaměstná především nynější pracovníky. Nových odborných míst vzniklo deset a podnik je již až na jednu pozici obsadil. "Díky nové výrobě si zvýší kvalifikaci i mzdu velká většina z více než 130 zaměstnankyň a zaměstnanců, kteří se budou na nové výrobě podílet," uvedl manažer závodu Eduard Tannhäuser. Celkem má závod přes 800 pracovníků.

Závod Siemensu v Amberku, který bude desky plošných spojů z Trutnova používat, vyrobí ročně asi 17 milionů řídicích modulů Simatic. Výroba v závodě funguje z velké části automatizovaně. "Rozšíření kapacit stávající výroby z Amberku do České republiky dokazuje, jak rozsáhlé jsou zkušenosti a kompetence našich lidí," uvedl Palíšek.

Závod Siemensu v Trutnově působí od roku 1993, kdy převzal část výroby tehdejšího podniku ZPA. V dalších letech Siemens vystavěl nový výrobní závod v lokalitě Volanov. Závod se zaměřuje na výrobu nízkonapěťové spínací techniky, jeho hlavními produkty jsou ovládací a signalizační prvky a plošné spoje.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Siemens, s.r.o.

Štítky ČR, elektronika, Siemens, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovský Siemens rozšiřuje výrobu a zvyšuje platy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.