Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O víkendu se jede 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích. Závod omezí dopravu

V Hořicích na Jičínsku se v sobotu a neděli jede jubilejní 60. ročník tradičního závodu 300 zatáček Gustava Havla. Během soboty se pojedou na trati městem měřené tréninky, v neděli ostré závody. Během celého víkendu bude okruh uzavřený pro veškerou dopravu. Jde o frekventovanou silnici.

Okruh závodu je specifický v tom, že vede po běžných silnicích městem. Během závodu se kompletně uzavře Maixnerova a Riegerova ulice, ulice Čsl. Armády a Dachova. Tyto ulice řidiči využívají především k cestě do Lázní Bělohrad a Miletína.  

Na cestě do Miletína budou muset řidiči z centra Žižkovou a Ebenovou ulicí. Dále pak přes Kačerov, Jeníkov až do Miletína. Trasa je prakticky stejně dlouhá, řidiči ujedou osm kilometrů. Objízdná trasa však vede po silnicích nižších tříd.  

Při cestě do Lázní Bělohrad budou mít řidiči dvě možnosti. Mohou využít objízdné trasy do Miletína a odtud pokračovat přes Tetín do Lázní Bělohrad. Popřípadě mohou využít trasu přes Ostroměř, Dolní Mezihoří a Šárovcovu Lhotu. V tomto případě si zajedou zhruba 20 kilometrů.  

První závod na unikátním městském okruhu v Hořicích odstartoval už v roce 1936. Samotný název okruhu a závodu vznikl z faktu, že po 12 kolech závodu motorkáři ujedou přesně 312 zatáček. Motocyklisté, na trati dlouhé přes pět kilometrů, projíždějí centrem města i lesy kolem Hořic.      

Od roku 1968 nese závod jméno Gustava Havla, českého závodníka, který patřil mezi světovou špičku a tragicky zahynul v roce 1967.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto driversweb.cz

Štítky Hořice, Gustav Havel, silnice, doprava, okres Jičín, Miletín, Lázně Bělohrad, Kačerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se jede 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích. Závod omezí dopravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.