Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Koupaliště Flošna v Hradci Králové zahájí sezonu o tomto víkendu. V hlavní sezoně si lidé připlatí

Koupaliště Flošna u fotbalového stadionu v Hradci Králové zahájí letní sezonu v sobotu 20. května. Otevřené bude od 10:00 do 19:00. Prozatím budou návštěvníci platit mimosezónní ceny. V hlavní sezoně si připlatí o zhruba 15 procent.

Mimosezonní vstupenka pro lidi s čipovými hodinkami bude stát 70 korun na den. Návštěvníci bez čipu zaplatí 100 korun. Hodina koupání vyjde na 64 korun. V hlavní sezoně si lidé za koupání na 14 let starém koupališti připlatí.  

„Téměř každý rok navrhuje správa nemovitostí úpravu cen služeb a vstupného pro nadcházející sezónu na letním koupališti Flošna. Reaguje tak na vývoj inflace a nárůst cen nákladů,“ obhajuje v tiskové zprávě rozhodnutí rady města náměstek Pavel Vrbický (Piráti).   

V hlavní sezoně základní vstupné na celý den vyjde na 190 korun, s čipovými hodinkami 165. Děti do 120 centimetrů a 15 let, studenti, senioři a tělesně postižení za celý den zaplatí 150 korun. S hodinkami 125 korun.   

Letošní sezona startuje ve stejný den jako ta loňská. V roce 2022 mohli lidé na Flošnu chodit až do poloviny září. Za tu dobu koupaliště navštívilo celkem 84 tisíc návštěvníků. Po pandemických restrikcích šlo o meziroční nárůst 41 procent. Nejsilnější sezonu koupaliště pamatuje v roce 2018, kdy turnikety prošlo 119 tisíc lidí.   

Koupaliště Flošna je v provozu od roku 2010 a celkem ho navštívilo již 1 170 114 návštěvníků. Drtivou část návštěvníků představují rodiče s malými dětmi, a právě pro ně byly provedeny změny v areálu.  

Stávající dětské hřiště bylo přesunuto do prostoru mezi restaurací a hřištěm pro plážový volejbal a bylo rozšířeno a doplněno o nové herní prvky. Hřiště je nyní více ve stínu. Na ploše jsou instalovány nové kolotoče a houpačky. Navíc byl dvojnásobně zvětšen zastíněný prostor u dětského bazénu a vyměněna byla celá jeho konstrukce včetně stínící sítě. Upravena byla i plocha pro umístění stolu na stolní tenis. Práce probíhaly během jarních měsíců a nyní je vše hotovo. 

Ohodnoť článek

Foto SNHK

Štítky Hradec Králové, koupaliště, hodinky, Flošna, sezona, koupání, léto, zahájení, bazén, plovárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště Flošna v Hradci Králové zahájí sezonu o tomto víkendu. V hlavní sezoně si lidé připlatí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.