Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidič se zákazem řízení odmítl test na drogy. Na sedadle spolujezdce měl celostátně hledaného

Dvě mouchy jednou ranou. I tak by se dala popsat práce policistů z Hradce Králové. V Náchodské ulici hlídka zastavila osobní auto značky Seat Alhambra. Za volantem seděl třicetiletý muž, který měl vyslovený zákaz řízení. Na sedadle spolujezdce čtyřiačtyřicetiletý muž, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

„Policisté řidiče vyzvali k předložení všech dokladů potřebných k řízení motorového vozidla, podrobení se dechové zkoušky a orientačnímu testu na drogy,“ uvedla na webu policie Iva Kormošová. Muž však řidičský průkaz neměl. Výsledek testu na alkohol byl negativní, ovšem testu na drogy se odmítl podrobit. Následně odmítl i lékařské vyšetření spojené s odběrem krve.  

Překvapení na policisty čekalo i na místě spolujezdce. V autě cestoval i muž, který byl od konce srpna roku 2019 v celostátním pátrání. Příkaz k zatčení tenkrát vydal Okresní soud v Ostravě.  

Oba muži skončili v policejní cele. „Muže v pátrání předali ostravskému soudu a řidiči posléze sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ uvedla mluvčí. Řidič hned druhý den skončil u soudu, který mu vyslovil nepodmíněný trest v délce šesti měsíců. Zároveň vydal další zákaz řízení na dobu jednoho roku.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky droga, Hradec Králové, Seat Alhambra, celostátně, hledaný, ČR, krimi, doprava, zákaz, řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se zákazem řízení odmítl test na drogy. Na sedadle spolujezdce měl celostátně hledaného  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.