Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Když mu ujel vlak, ukradl dodávku. Chtěl se dostat za svou kamarádkou

Policie vyšetřuje osmatřicetiletého muže, který ukradl zaparkovanou dodávku. K tomu mělo dojít v Hořicích v Malátově ulici poté, co muži ujel vlak do Lázní Bělohrad. Tam se chtěl dostat za svojí kamarádkou. S dodávkou nakonec najezdil kolem 500 kilometrů. A to i přesto, že má platný zákaz řízení.

Po cestě do Lázní Bělohrad se rozhodl, že si dodávku nechá. Odvezl ji do Trutnova, kde prodal pneumatiky z nákladového prostoru. Dostal za ně dva tisíce korun. O dva dny později pak našel na čerpací stanici peněženku s doklady i platebními kartami. Její nález však neoznámil a nechal si ji. To se mu stalo osudným.  

„Dodávku značky Fiat vypátrali pardubičtí policisté ve středu 10. května u čerpací stanice v Pardubicích, a to včetně nového majitele,“ uvedla na webu policie mluvčí Eliška Pospíšilová. Muže policisté vyzvali k podrobení se dechové zkoušky, která byla negativní, což se nedá říci o provedeném orientačním testu na drogy, který vyšel pozitivně na pervitin. 

Muž je obviněný z přečinu krádež, maření výkonu úředního rozhodnutí a také neoprávněné opatření platebního prostředku. Za to může na dva roky do vězení.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Lázně Bělohrad, Hořice, Trutnov, Fiat, dodávka, vlak, ujel, krádež, zákaz, řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když mu ujel vlak, ukradl dodávku. Chtěl se dostat za svou kamarádkou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.