Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hradecký Hučák zve na Muzejní noc, nabízí noční prohlídky pro malé i velké

Letošní ročník celorepublikového Festivalu muzejních nocí 2023 se v Hradci Králové a okolí uskuteční už po šestnácté, tentokrát tento pátek od 18 do 24 hodin a zapojí se i malá vodní elektrárna Hučák v centru.

Programy zapojených muzeí i galerie budou návštěvníkům přístupné zdarma. Informační centrum Obnovitelných zdrojů a malá vodní elektrárna Hučák v centru Hradce Králové láká na noční prohlídky, a to od 18 do 23 hodin vždy každou půlhodinu. 

"Malá vodní elektrárna Hučák je místo, kde se zabaví celá rodina. Malí energetici se vyřádí v dětském koutku, vyzkouší si jednu ze tří her ve virtuální realitě a budou svědky zábavných fyzikálních pokusů v naší laboratoři. Díky nespočtu interaktivních modelů návštěvníci zjistí, jak se vyrábí elektřina pomocí síly vody, větru, slunce a dalších čistých obnovitelných zdrojů," uvedla v tiskové zprávě mluvčí ČEZ, a.s. Šárka Beránková Lapáčková.

Třešničkou na dortu je návštěva původní zrekonstruované strojovny elektrárny, kde vyrábí elektrickou energii tři generátory. Dětské návštěvníky jistě přiláká krásný moderní dětský koutek, který kombinuje vzdělání se zábavou. Děti tam najdou edukativní stěnu, zkoušku vodivosti, fungování elektráren, obkreslovací led stůl s motivem elektrárny a skřítků Enerů, nabíjecí lavičku a lego stěnu.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Muzejní noc, Hučák, Hradec Králové, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Hučák zve na Muzejní noc, nabízí noční prohlídky pro malé i velké  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.