Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Sportovní hala u hradecké stavebky bude energeticky úspornější

Po více jak jedenácti měsících skončily stavební práce na rekonstrukci sportovní haly Střední průmyslové školy Hradec Králové. Celkové náklady projektu na snížení energetické náročnosti vyšly na více jak 22 milionů korun.

„Hlavním cílem této investice bylo zajistit sportujícím studentům a jejich učitelům lepší podmínky pro sportování ve stávající budově. Velice důležitá je ovšem také energetická úspora, která se rovněž pozitivně projeví v nižších provozních nákladech. Objekt je nově kompletně zateplený včetně nových oken, střešního pláště a vzduchotechniky. Zmodernizovali jsme také vedení pro větrání a chlazení počítačových učeben,“ popsal rekonstrukci první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast investic.

Celkové náklady vyšly na více jak 22 milionů s DPH, skoro šest milionů pokryla dotace z Operačního programu Životní prostředí. Projekt na snížení energetické náročnosti není jedinou investicí z poslední doby v tomto objektu. V roce 2022 zde probíhala kompletní výměna osvětlení za 371 tisíc korun včetně DPH.

Do snižování energetické úspornosti investujeme dlouhodobě a tyto projekty představují v rozpočtu velice významnou položku. Letos takto dokončíme podobné projekty u školských budov v hradecké Vážní ulici, Novém Městě nad Metují, Novém Bydžově, Mladých Bukách, Jaroměři či Nové Pace a v podobném trendu hodláme pokračovat i v dalších letech,“ doplnil náměstek Bulíček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook SŠSHK

Štítky projekt, Střední průmyslová škola Hradec Králové, investice, sportovní hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní hala u hradecké stavebky bude energeticky úspornější  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.