Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji se bude konat další ročník akcí Dny pro rodinu

I v letošním roce se bude v několika městech Královéhradeckého kraje konat akce Dny pro rodinu. V rámci května a června se akce uskuteční na sedmi místech. Podle vedení hejtmanství jde především o mezigenerační setkání, které má propojit rodinu jako celek.

Dny pro rodinu se budou konat v Rychnově nad Kněžnou, Trutnově, Hradci Králové, v Novém Městě nad Metují, Jičíně, Náchodě a také ve Dvoře Králové. Na všech těchto místech jsou v plánu hudební a taneční vystoupení, hry pro děti a také soutěže. Kromě programu se zde představí i nabídky sociálních služeb.  

„Chceme touto cestou podpořit společné trávení volného času, více propojit vnoučata s prarodiči a motivovat k různým aktivitám. Upevňování významu rodiny, jejich tradičních hodnot je nesmírně důležité. V loňském roce se uskutečnil pilotní projekt, který přinesl mnoho kladných ohlasů, proto jsme se rozhodli v tomto projektu pokračovat, a dokonce jej rozšířit,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). 

První akce se bude konat už dnes v Rychnově nad Kněžnou v areálu zámeckého parku a také v Trutnově v areálu Střediska volného času Na Nivách.  

Dny pro rodinu se v Královéhradeckém kraji uskuteční v těchto městech: 

  • 12. 5. 2023 v Rychnově nad Kněžnou 
  • 12. 5. 2023 v Trutnově 
  • 28. 5. 2023 v Hradci Králové 
  • 9. 6. 2023 v Novém Městě nad Metují 
  • 18. 6. 2023 v Jičíně 
  • 23. 6. 2023 v Náchodě 
  • 28. 6. 2023 ve Dvoře Králové nad Labem 

V Hradci Králové se dny pro rodinu uskuteční 28. května od 10:00 do 17:00 v Žižkových sadech. Na programu bude nabídka volnočasových aktivit napříč generacemi, sportovní ukázky, tvořivé dílničky, skákací hrad, šlapadla, aktivity mateřských a rodinných center, ale i představení sociálních služeb a aktivit v rámci prorodinné politiky. V nabídce občerstvení naleznou účastníci též širokou nabídku regionálních potravin. Vstup je zdarma. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky rodina, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Trutnov, Rychnov nad Kněžnou, Náchod, Jičín, Dvůr Králové nad Labem, Nové Město nad Metují, Dny pro rodinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji se bude konat další ročník akcí Dny pro rodinu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.