Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jičín bude mít první parkovací dům. Navrhne ho stejný architekt, který vymyslel nový pavilon psychiatrie

Užší vedení radnice v Jičíně se rozhodlo, že nechá vypracovat takzvanou ideovou studii nového parkovacího domu. Ten chce rada města umístit do ulice Bolzanova. Jen za studii radnice zaplatí 114 tisíc korun. Ačkoliv bude součástí nového pavilonu místní nemocnice, s největší pravděpodobností ho bude muset zaplatit město.

Proč je studie pro město důležitá, vysvětluje mluvčí města Jan Jireš: „Cílem studie je zjistit možný rozsah, podobu a řešení parkovacího domu v blízkosti Oblastní nemocnice Jičín, a to v souladu s Regulačním plánem historického jádra města Jičína,“ uvedl v tiskové zprávě. Studie by měla sloužit i k vyjednávání s vlastníky dotčených pozemků.  

Nový parkovací dům by měl být prvním domem svého typu ve městě. Stát bude v Bolzanově ulici a v těsné blízkosti budoucího nemocničního pavilonu psychiatrie. Právě tento pavilon by měl být s parkovacím domem spojen parkovištěm a společným vjezdem. Tento návrh vzešel ze společného jednání města a kraje.   

Pro radnici v Jičíně může být parkovací dům výrazným finančním zatížením. Například parkovací domy v Náchodě a Trutnově platí Královéhradecký kraj. „Jsou s tím spojené vysoké náklady. Tedy i vysoká cena jednoho parkovacího místa s velmi malou návratností,“ uvedl Jireš. Další nevýhodou je i fakt, že parkovací dům nebude určený pro rezidentní parkování.    

Ideovou studii zpracuje společnost kcarch s.r.o. za 113 982 korun bez DPH. Tuto architektonickou kancelář zastupuje architekt Karel Čermák, který pro Královéhradecký kraj zpracoval dokumentaci na přestavbu pavilonu psychiatrie v tamní nemocnici. „Z toho důvodu je vhodné, aby materiály zpracovával stejný architekt,“ dodal Jireš. Studie má být hotová do poloviny listopadu letošního roku.

Ohodnoť článek

Foto Quang Hoàng Kim | Pixabay

Štítky Jičín, pavilon, architekt, radnice, Oblastní nemocnice Jičín, Královéhradecký kraj, parkovací, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín bude mít první parkovací dům. Navrhne ho stejný architekt, který vymyslel nový pavilon psychiatrie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.