Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Zimní stadion ve Dvoře Králové nad Labem bude mít nové osvětlení. To by mělo ušetřit peníze

Zimní sezona ve Dvoře Králové nad Labem nadobro skončila. Hokejisty však vystřídají dělníci, kteří se pustí do modernizace zimního stadionu pod Hankovým domem. Natřou ocelovou nosnou konstrukci střechy a stadion dostane nová světla. Ta by měla být úspornější.

„Stávající nátěr ocelové konstrukce je již za hranicí životnosti, je na něm viditelná koroze, proto je třeba ho obnovit. Zároveň je nutné provést termoizolační nástřik světlíků,“ vysvětluje v tiskové zprávě důvod prací místostarosta Vítězslav Šturma. U světel je hlavním důvodem úspora a také bezpečnost. Stávající osvětlení je nad hlavami hráčů i diváků už přes 20 let.  

Celkem bude vyměněno 72 výbojkových světel za moderní LED světla s řídícím systémem, který kromě standardního nasvícení umožní měnit intenzitu osvětlení, různé režimy nasvícení, scény, stupně a okruhy. Svítidla budou mít i senzor, který bude reagovat na intenzitu venkovního světla pronikajícího skrz světlíky. 

Za nátěr konstrukce radnice zaplatí 3,1 milionu korun a za nová světla 959 tisíc korun. V současné době se na zimním stadionu opravuje střecha nových šaten, kterou do objektu zatéká. Za tyto práce radnice platí dalších 605 tisíc korun.  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky zimní stadion, Dvůr Králové nad Labem, osvětlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní stadion ve Dvoře Králové nad Labem bude mít nové osvětlení. To by mělo ušetřit peníze  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.