Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Finanční úřad ve Dvoře Králové nad Labem je částečně zachráněn

Pracoviště finančního úřadu ve Dvoře Králové nad Labem bude i po zrušení k 1. červenci nadále zajišťovat služby, a to v lednu a v březnu příštího roku. Jde o měsíce, kdy lidé podávají daňová přiznání daně z nemovitosti a daně z příjmu.

Podle zájmu v příštím roce se zvolí způsob fungování na rok 2025. Dohodli se na tom zástupci radnice s vedením krajského a okresního finančního úřadu. Dvůr Králové úplné zrušení úřadu dříve označil za nešťastné a vyjádřil s ním nesouhlas.

V celé ČR ministerstvo financí kvůli úsporám od července zruší 77 z 201 územních pracovišť. Stát by tím měl v příštích třech letech ušetřit až 150 milionů korun. Úřad tvrdí, že dostupnost a kvalita služeb finančních úřadů zůstane zachována. V Královéhradeckém kraji k 1. červenci zanikne devět ze 14 územních pracovišť finančních úřadů. V trvalém provozu zůstanou pracoviště jen v pěti okresních městech kraje.

Podle starosty Jarolíma je důležité, aby i nadále zůstaly pro občany města a okolí služby finančního úřadu dostupné. Připomněl, že spádová oblast správního obvodu města, které je pátým největším v Královéhradeckém kraji, zahrnuje téměř 30.000 lidí. Proto budou v lednu a v březnu pracovníci finančního úřadu ve Dvoře Králové lidem k dispozici v úřední dny v pondělí a ve středu, a to ve stávajících prostorách v budově úřadu práce v ulici 17. listopadu.

"Podle toho, jaký bude v roce 2024 o služby finančního úřadu ze strany veřejnosti zájem, tak potom společně (s finančním úřadem) nastavíme model spolupráce pro další rok," uvedl starosta Jan Jarolím. Ve Dvoře Králové dosud finanční úřad pracuje v režimu tři plus dva, tedy tři pracovníci jsou přítomní dva dny v týdnu.

Finanční správa již dříve uvedla, že nabídne rozšířené výjezdy svých pracovníků do obcí a měst, kde pracoviště finančního úřadu nebudou. V Královéhradeckém kraji pracoviště finančního úřadu zaniknou v Broumově, Dobrušce, Dvoře Králové nad Labem, Hořicích, Jaroměři, Kostelci nad Orlicí, Nové Pace, Novém Bydžově a ve Vrchlabí. Zůstanou v Hradci Králové, Trutnově, Náchodě, Jičíně a Rychnově nad Kněžnou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Dvůr Králové nad Labem

Štítky ČR, správa, daně, Dvůr Králové nad Labem, finanční úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finanční úřad ve Dvoře Králové nad Labem je částečně zachráněn  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.