Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve Slatině se rýsuje cyklostezka, město vykoupí parcely

Městu se podařilo vyjednat vykoupení strategických pozemků před zahrádkářskou kolonií ve Slatině v Kladské ulici. Jedná se o lokalitu, kde město dlouhodobě plánuje výstavbu cyklostezky.

Zahájení přípravných prací bránily nedořešené majetkoprávní vztahy. Výkup pozemků o rozloze 1375 metrů čtverečních za 660 tisíc korun schválili na svém zasedání zastupitelé města.

Několik dlouhých let se město snažilo zajistit odkup těchto pozemků, což se nyní podařilo a celý záměr jsme tak posunuli opět dopředu. Díky těmto pozemkům bude možné pokračovat v plánování výstavby cyklostezky, která propojí Slezské Předměstí a Slatinu. Téměř kilometrový úsek nové komunikace pro pěší a cyklisty také dlouhodobě prosazuje zdejší komise místní samosprávy,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast správy majetku města Pavel Vrbický. 

Pro tento projekt byla již v roce 2013 připravena studie, která mimo jiné navrhla trasování stezky. Právě tuto studii potřebuje město upravit v souvislosti s aktuálně platnou legislativou a rozvojem či změnami v území. Jakmile budou na cyklostezku alokovány potřebné finanční prostředky, začne město připravovat projektovou dokumentaci a další potřebná povolení. Se samotným zahájením stavby se v případě příznivého vývoje počítá nejdříve v roce 2026.

Ohodnoť článek

Foto bigstockphoto

Štítky pozemek, cyklostezka, Pavel Vrbický, Slezské Předměstí, Slatina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Slatině se rýsuje cyklostezka, město vykoupí parcely  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.