Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zoologická zahrada otevře safari a zahájí letní sezonu. Za vstupné si lidé připlatí

Safari Park ve Dvoře Králové se připravuje na zahájení letní sezony. Ta má oficiálně odstartovat 6. května. Zoologická zahrada opět zpřístupní své areály afrického a lvího safari. Zároveň se zvednou ceny vstupného. Při platbě vstupenky přímo na pokladně lidé zaplatí o 15 korun více, tedy 285 korun.

Safari ve Dvoře Králové bude fungovat ve stejném rozsahu jako v posledních letech. I letos bude možné 5,5 kilometru dlouhou trasu projet vlastním vozem. Cena zůstane stejná. Za jedno auto návštěvníci zaplatí 370 korun. Jízda v afrika trucku vyjde na 90, v safaribusu na 70 korun.   

„Při cestě vlastním autem je možné se v safari pohybovat tak dlouho, jak potřebujete. Jediné omezení jsou otevírací časy safari, je tedy potřeba safari opustit před 18:00,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Safari Parku Zuzana Boučková

Samotné zdražení vstupenek zoologická zahrada odůvodňuje dražšími náklady na energie. Děti, studenti a senioři zaplatí 225 korun. V minulém roce vstupenka stála 210 korun.  

„Vypouštění zvířecí osádky bude postupné. Ovlivní ho počasí. Houževnaté druhy se na pláně a do houštin údolí potoka Netřeby vypraví už od samotného počátku. Těšit se můžete na lvy berberské, psy hyenové, hyeny žíhané, buvoly pralesní, antilopy losí, africký skot watusi, antilopy koňské a mnohé další,“ dodala Boučková.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky zoologická zahrada, vstupenka, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologická zahrada otevře safari a zahájí letní sezonu. Za vstupné si lidé připlatí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.