Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Inscenace Divadla Drak Šípková Růženka získala Cenu Jana Borny

Divadlo Drak si z pražského festivalu Dítě v Dlouhé přivezlo Cenu Jana Borny, kterou inscenaci Šípková Růženka udělila odborná porota. Jedná se o další úspěch této maňáskové grotesky, která již sklidila ocenění jak na zahraničních festivalech, tak na české scéně, kde byl herec Jan Popela nominován za svůj výkon v inscenaci na Cenu Thálie 2022.

„Ocenění nás opravdu potěšilo a velmi si ho vážíme, jelikož Jan Borna, dlouholetý umělecký šéf Divadla v Dlouhé, po kterém je cena pojmenována, byl spolu s Ivanem Rajmontem naším vedoucím ročníku při studiu režie a dramaturgie na KALD DAMU a zároveň v letech 1989-1992 režijně působil v Divadle Drak, kde zanechal výraznou stopu. Cena pro nás tedy má i velkou symbolickou hodnotu,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel Divadla Drak Tomáš Jarkovský

Pokud divák očekává klasiku, přichystá mu hradecké Divadlo DRAK velké překvapení. Hlavní postavou jejich Šípkové Růženky není princezna, ale právě ta Zlá sudička, která nedostala pozvánku na křtiny. Tím se však nenechá odradit. 

"Inscenaci otevírá napínavý maňáskový stand-up Zlé sudičky, která se snaží dostat do hradu za každou cenu. Hlavní představitel Jan Popela vás svým výkonem chytí a už nepustí. A tak se i dospělý divák přistihne, že místo dobru po celou dobu tajně fandí Zlé sudičce,“ uvedla ve zprávě porotkyně Kateřina Studená.  

Ohodnoť článek

Foto Milan Hajn | Divadlo Drak

Štítky Jan Borna, Divadlo Drak, divadlo, festival, Šípková Růženka, Cena Thálie, Ivan Rajmont, Divadlo v Dlouhé, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Tomáš Jarkovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inscenace Divadla Drak Šípková Růženka získala Cenu Jana Borny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.