Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po nehodě ve Vrchlabí skončil motorkář v nemocnici. Letěl pro něj vrtulník

S jarní sezonou se na silnicích objevují první motorkáři. Všeobecně se dá říct, že patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu. Jednu z prvních letošních nehod musela policie řešit v Bucharově ulici ve Vrchlabí. Na místo musel také vrtulník záchranářů.

„K dopravní nehodě došlo zřejmě tak, že řidič vozidla při odbočování vlevo na vedlejší komunikaci nejel při pravém okraji a následně došlo k čelnímu střetu s protijedoucí motocyklem,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

Motocyklista musel být po srážce s autem transportován do nemocnice vrtulníkem. S řidičem osobního auta policie provedla dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Vyšetřovatelé odhadli škodu na 100 tisíc korun. 

Policisté upozorňují zejména na to, že aby vyjížďky motorkářů byly příjemnou záležitostí, je nutné dodržovat základní pravidla a před první jarní jízdou zkontrolovat technický stav motorky, a to buď doma nebo v odborném servisu. 

Velmi důležité je také vybavení řidiče, které zvyšuje komfort během jízdy a v případě nehody může podstatně zmírnit následky. 

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky havárie, Vrchlabí, policie, osobní, auto, motorka, vrtulník, nehoda, záchranář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nehodě ve Vrchlabí skončil motorkář v nemocnici. Letěl pro něj vrtulník  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.