Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na záchranu venkovských prodejen musí přispět stát. Hejtmanství přerozdělí peníze ministerstva

Většina venkovských prodejen, které se nachází v obcích pod tisíc obyvatel, se potýká s existenčními problémy. Ve většině případů jde o jedinou možnost místních, jak si nakoupit. S jejich záchranou nyní musí pomoct Královéhradecký kraj. Mezi provozovatele těchto obchodů rozdělí 3,8 milionu korun.

Peníze neposkytne přímo Královéhradecký kraj, ale ministerstvo průmyslu formou dotace. Peníze budou moct použít například na zaměstnance, vytápění, osvětlení nebo údržbu prodejny. Peníze jsou určené například i na zaplacení nákladů spojené s internetem nebo bezhotovostním placením.  

„Obzvláště pro starší občany, kteří nemají tolik možností dopravy do velkých obchodů v okolních městech, jsou malé obchody v místě bydliště důležitou službou. Finanční zdroje také pomůžou s podporou zdejších drobných podnikatelů,“ řekl radní Adam Valenta (Piráti). 

Celkovou částku 3,8 milionu korun od ministerstva průmyslu Královéhradecký kraj přerozdělí mezi 57 žadatelů. Na podporu tak dosáhnou například obchůdky v Barchově, Lípě nad Orlicí, Strážném, Dobřanech či Voděradech. 

Ohodnoť článek

Foto COOP

Štítky peníze, obchod, Královéhradecký kraj, podpora, dotace, vesnické, malé, prodejna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na záchranu venkovských prodejen musí přispět stát. Hejtmanství přerozdělí peníze ministerstva  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.