Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dobrovolní hasiči mají nové školící středisko. Vzniklo ze staré kotelny v Bílých Poličanech

Dobrovolní hasiči mají nové školící středisko, které vzniklo ze staré kotelny u zámku v Bílých Poličanech. To pojme až dvě desítky hasičů. V přízemí vzniklo místo pro samotná školení, v patře je připravené ubytování.

„Školit se tu budou nejen vedoucí mládeže a členové sborů, kteří se věnují civilní obraně, ale také další odbornosti Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, jako jsou rozhodčí, preventisté, velitelé a strojníci. Přijíždět sem budou dobrovolní hasiči z regionu i jejich kolegové z Pardubického a Libereckého kraje,“ uvedl v tiskové zprávě radní Adam Valenta (Piráti). 

Nové školící středisko vzniklo v budově bývalé kotelny, která vytápěla místní zámeček. Po zavedení plynového topení se stala budova nevyužitou a pomalu začínala chátrat. Volného objektu využilo Krajské sdružení hasičů Královéhradeckého kraje, koupilo jej a pustilo se do jeho přestavby. 

Finančně se na rekonstrukci budovy podílelo ministerstvo vnitra, které poskytlo 18 milionů korun. Královéhradecký kraj dal do projektu 2,2 milionu.  

„Krajská podpora dobrovolným hasičům je dlouhodobá a snažíme se ji navzdory nepříznivým ekonomickým vlivům udržovat minimálně na stejné výši jako v uplynulých letech a někde dokonce i podporu zvyšovat,“ uvedl ve zprávě hejtman kraje Martin Červíček (ODS). Podle jeho slov se roční dotace pro dobrovolné hasiče pohybuje na částce kolem 32 milionů korun.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky dobrovolní, hasiči, středisko, školící, Bílé Poličany, Jičínsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči mají nové školící středisko. Vzniklo ze staré kotelny v Bílých Poličanech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.