Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rekonstrukce kina Vesmír v Trutnově je téměř hotová. Veřejnosti se otevře začátkem září

Rekonstrukce kina Vesmír v Trutnově se blíží do finále. Zvenčí budova vypadá jako hotová, vevnitř je však stále dost práce. Dělníci mají za úkol vše stihnout do července, aby mohl začít zkušební provoz. Promítat se začne v září.

„Už máme nainstalovanou převážnou část vzduchotechniky, postupně finalizujeme další základní rozvody, elektřinu, zdravotechniku apod., a čeká nás jejich odzkoušení a regulace. Poté se pustíme do montáže audiovizuální techniky a prvků prostorové akustiky,“ uvádí v tiskové zprávě Vojtěch Novotný z odboru rozvoje města. Následovat bude montáž sedadel, mobiliáře a gastro techniky.  

K předání stavby městu by mělo dojít během července. Následně bude kino zkolaudováno a převedeno do zkušebního provozu. „Zaměstnanci se musí s novou technikou seznámit a sžít,“ uvedl ve zprávě ředitel UFFA Libor Kasík

První návštěvníky přivítá zrekonstruované kino ve čtvrtek 7. září. Následně v sobotu 9. září pro ně bude připraven bohatý program včetně komentovaných prohlídek v rámci Dnů evropského dědictví. 

Před zahájením rekonstrukce radnice počítala s náklady 96 milionů korun. Kvůli vícepracím se konečná částka vyšplhala na 118 milionů korun včetně DPH. Během letošního února se radnici podařilo uspět s žádostí o dotaci. Ta nakonec pokryje celkem 68,8 milionu.  

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky kino, Trutnov, technika, Vojtěch Novotný, Libor Kasík, Dny evropského dědictví, vesmír

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce kina Vesmír v Trutnově je téměř hotová. Veřejnosti se otevře začátkem září  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.