Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklostezka Hradubická se snad dočká dalších úseků, a to u Němčic a Dřítče

Šestnáct kilometrů bude dlouhá cyklostezka mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Rýsují se dva nové úseky. Jasné ale je, že na kompletní stezku si cyklisté ještě několik let počkají.

Pardubičtí zastupitelé se rozhodli podpořit výstavbu cyklostezky Hradec Králové – Pardubice: Stezka mechu a perníku a odsouhlasili návratnou finanční výpomoc dobrovolnému svazku obcí Hradubická Labská. Díky této peněžité pomoci bude možné zahájit výstavbu dvou významných úseků této trasy. Celkově Pardubice na tento projekt uvolnily částku 5,5 milionu korun.

„Velmi mě těší, že jsme s krajem našli shodu na návratnou finanční výpomoc dobrovolnému svazku obcí, který nyní může použít peníze od města a Pardubického kraje na předfinancování dotace a zahájit výstavbu úseků Dříteč – Němčice a Němčice – Kunětická hora ještě v tomto roce. Svazek by si s ohledem na velikost obcí a jejich finanční možnosti nemohl z vlastních prostředků předfinancování dovolit. Peníze města budou uvolněny při kladném rozhodnutí o dotaci z ministerstva a poskytnuté finanční prostředky budou do městského rozpočtu navráceny poté, jakmile svazek obdrží dotační prostředky ze státního rozpočtu a programu IROP,“ podotýká náměstek pro rozpočet Jakub Rychtecký s tím, že peníze by město mělo mít zpět do 30. dubna 2024.

Cyklisté na dokončení cyklostezky čekají již dlouhou dobu. „Projekt se táhne zhruba deset let. Trasa je hotová po Kunětickou horu, kde je však přerušena a kde chybí propojení s Němčicemi a následně s Dřítčí. Už zbývá opravdu malý kousek, aby mohli cyklisté využívat trasu v celé délce. Obě zastupitelstva, jak to městské, tak to krajské, již finanční podporu odsouhlasily, takže svazek nyní může pokračovat v dokončení cyklostezky, která jistě všem sportovcům přijde vhod a určitě napomůže také rozvoji cestovního ruchu v Pardubicích a okolí,“ dodává náměstek pro cestovní ruch René Živný.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto msilnice.cz

Štítky cyklostezka, peníze, Pardubice, stavba, Němčice, Kunětická hora, Hradec Králové, Pardubický kraj, Dříteč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka Hradubická se snad dočká dalších úseků, a to u Němčic a Dřítče  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.