Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lvi ukořistili tři body až v samotném závěru, Martince štvou hloupé fauly

Hokejisté Hradce Králové prohrávali 0:2, ale podařilo se jim utkání otočit a liberecké Tygry porazili 3:2, rozhodující branku vsítil v 58. minutě Kevin Klíma a série se stěhuje na sever za stavu 1:1 na zápasy.

V prvním dějství se zaplněný hradecký stadion gólu nedočkal, Matěj Machovský a na druhé straně Petr Kváča drželi čisté konto, až ve druhém se síť v brankovišti zavlnila, a to hned dvakrát. Domácí se ujali vedení 2:0 po gólech Cingela a Klímy.

Tygři ale nesložili zbraně a ještě v té samé dvacetiminutovce se jim podařilo snížit. Nejdříve Východočeši nevyužili 67 vteřin dlouhou početní výhodu pět na tři a hosté trestali. V přesilovce zatlačili Hradec na půlku před Machovského a tento tlak vyústil přesnou trefou Melancona od modré. 

V poslední třetině se podařilo Liberci vyrovnat. U levého mantinelu se ocitl úplně sám zkušený Michael Frolík, rozjel se na Machovského a bekhendovým blafákem překonal domácího brankáře. Poslední slovo měli ale v závěru domácí hokejisté. V 58. minutě po spolupráci v Oliverem Okuliarem přesně zakončil Kevin Klíma. "Byla to práce všech kluků. Bobby Jank to začal v rohu, Ethan Werek poslal puk na Olivera Okuliara. Ten mi skvěle nahrál a já jsem jenom vystřelil," popsal novinářům po zápase Kevin Klíma rozhodující gól.

"Celou sezonu máme třetí třetiny slušné. Pořád jsme věřili, i v kabině jsme si říkali, že je to o jeden gól a musíme do toho jít naplno. Momentum bylo na naší straně, ale Hradec nás pak trochu zatlačil. Snažili jsme se hrát na protiútoky, bohužel ho nakonec měli oni a utkání rozhodli," řekl k dramatické koncovce liberecký Michael Frolík.

Domácí trenér byl za tři body rád, i když některé pasáže by raději nevidel. "Zápas byl opět vyrovnaný a měl podobný průběh jako v neděli. My jsme možná byli o trošičku lepší do přesilovky pět na tři, kterou jsme nevyužili, a tam se to trochu zlomilo. Zase jsme udělali hloupý faul, Liberec nás potrestal a dostali jsme ho na koně. Jsme ale rádi, že máme první bod," řekl na pozápasové tiskovce Tomáš Martinec.

Série se stěhuje za stavu 1:1 na zápasy pod Ještěd. "Když jsme do Hradce jeli, asi bychom to brali. Mohlo to být 2:0, a potom by se série těžko otáčela. Doufáme, že doma nás diváci poženou, budou naším šestým hráčem a vybojujeme vítězství," uvedl Frolík.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hchk

Štítky hchk, hokej, extraliga, čtvrtfinále, Liberec, série

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvi ukořistili tři body až v samotném závěru, Martince štvou hloupé fauly  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.