Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nový pavilon nemocnice v Jičíně bude dražší. Jeho cena stoupla o 70 milionů

Nově vznikající multifunkční pavilon Oblastní nemocnice Jičín bude o 70 milionů dražší. Vyšší cenu bude muset Královéhradecký kraj zaplatit především za vybavení. Nově pavilon vyjde na necelých 700 milionů korun. Stavební práce na nové budově zatím probíhají podle plánu.

Nově vznikající multifunkční pavilon Oblastní nemocnice Jičín bude o 70 milionů dražší. Vyšší cenu bude muset Královéhradecký kraj zaplatit především za vybavení. Nově pavilon vyjde na necelých 700 milionů korun. Stavební práce na nové budově zatím probíhají podle plánu.  

Novou cenovku bude muset schválit celé zastupitelstvo. Podle prvního náměstka hejtmana Pavla Bulíčka (Piráti) je však třeba reagovat na výrazné navýšení cen stavebnictví a materiálů. „Zároveň jsme na základě zkušeností z pandemie covidu změnili dispozice a zdravotnické technologie v laboratořích. Oproti původnímu záměru se jedná o navýšení přibližně o 11 procent,“ obhajuje v tiskové zprávě navýšení ceny náměstek. 

V podzemním podlaží bude kromě laboratoře a magnetické rezonance i velký sklad, strojovna a také šatna pro personál. V prvním nadzemním podlaží bude transfúzní stanice, hematologie, odběrový úsek a interní ambulance a poradny. Nad nimi centrum klinických laboratoří.  

„Součástí stavby nové budovy pavilonu A bude i jednopodlažní spojovací koridor, který naváže na stávající krček mezi pavilony D a E,“ uvedla ve zprávě mluvčí hejtmanství Martina Svatoňová.  

Stavební práce jdou podle plánu  

I přes zvyšující se cenu jdou stavební plány podle předem naplánovaného harmonogramu. Se stavbou se začalo v srpnu letošního roku. Hotovo má být v prvním čtvrtletí roku 2024. Do současné doby se prostavělo zhruba 300 milionů korun. 

„V objektu nyní probíhají práce uvnitř budovy, kdy stavaři například vylévají hrubé podlahy, pokládají obklady, montují okna, veškeré rozvody a zateplují spojovací krček budov. Ve fázi dokončení je i hrubá stavba na objektu náhradního zdroje. Stavební práce by měly skončit na konci září s předpokladem,“ doplnil Bulíček. 

Oblastní nemocnice Jičín má zhruba 800 zaměstnanců a 500 lůžek. Patří k ní také nemocnice v Novém Bydžově. V současné době v areálu v Jičíně probíhají stavební práce na novém pavilonu, který bude centrem klinických laboratoří a hematologie. 

Ohodnoť článek

Foto ZHKHK

Štítky pavilon, nemocnice, Jičín, Oblastní nemocnice Jičín, Královéhradecký kraj, laboratoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový pavilon nemocnice v Jičíně bude dražší. Jeho cena stoupla o 70 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.