Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obchvat Doudleb nad Orlicí na Rychnovsku se řidičům otevře na začátku července

Obchvat městysu Doudleby nad Orlicí na Rychnovsku by se měl řidičům otevřít na začátku července. Dílo stavbaři budují od jara 2021. Závěr stavby spočívající v napojení obchvatu na silnici I/11 bude spojený s dvouměsíční objížďkou. Téměř tříkilometrový obchvat mimo městys s 1800 obyvateli svede dopravu z frekventované silnice I/11, která je severním silničním tahem z Čech na Moravu.

"Nyní na obchvatu budujeme protihlukové stěny a připravujeme jeho napojení na silnici I/11," dnes řekla regionální mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Petra Drkulová. V místě napojení bude silnice I/11 mezi Kostelcem nad Orlicí a Doudleby v květnu a v červnu uzavřená. "Objížďky budou zvlášť pro osobní a nákladní dopravu, jejich trasy teprve zveřejníme," uvedla mluvčí.

Obchvat o délce 2,78 kilometru vznikl severně od zástavby městyse. Začíná za Kostelcem nad Orlicí a na kruhovém objezdu u Vamberka navazuje na obchvat Vamberka. Součástí stavby jsou dvě protihlukové stěny o celkové délce 438 metrů. Obchvat staví sdružení společností Strabag a Mados za 148 milionů korun bez DPH.

Dosud silnice I/11 prochází severní částí městyse a vede v těsné blízkosti domů a také kolem doudlebského zámku. Na trase je několik nepřehledných křižovatek a prudké stoupání a klesání.

ŘSD nyní v Královéhradeckém kraji od loňského září staví také obchvaty Jaroměře na Náchodsku a Nové Paky na Jičínsku. Devítikilometrový obchvat Nové Paky za 1,3 miliardy korun by měl být hotový v roce 2025. Obchvat dvanáctitisícové Jaroměře o délce 6,6 kilometru by měl řidičům začít sloužit v roce 2024, jeho cena je 688 milionů korun.

Královéhradecký kraj nyní buduje druhou etapy obchvatu Opočna na Rychnovsku. Stavba za 223 milionů korun by měla být hotová v roce 2024.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, obchvat, Doudleby n. O.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Doudleb nad Orlicí na Rychnovsku se řidičům otevře na začátku července  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.