Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dotace zamíří za jičínskými florbalisty i házenkáři

Jičín i letos finančně podpoří sportovní kluby, peněz se dočkají mimo jiných házenkáři i florbalisté. Město bude přijímat žádosti od 10. dubna a veškeré informace k tomu jsou na webových stránkách města.

Rada města schválila Program pro poskytování dotací v oblasti sportu pro rok 2023, včetně podmínek kluby hrající ve vrcholových soutěžích, jimiž jsou HBC Jičín a FBK Jičín. Dotace jsou rozděleny do několika kategorií, lhůta pro podávání žádostí je stanovena od 10. dubna do 5. května a veškeré dokumenty jsou dostupné na webových stránkách města www.mujicin.cz.

Pravidla definují šest dotačních kategorií. Na pravidelnou sportovní činnost mládeže do 19 let a mladší je alokována částka 1,1 milionu Kč, na významné sportovní akce 200 tisíc Kč, na činnost zdravotně postižených sportovců 50 tisíc Kč, na podporu trenérů mládeže 1 milion Kč, na činnost seniorů 50 tisíc Kč a na vrcholový sport 450 tisíc Kč.

Finanční spoluúčast žadatele (klubu) musí být minimálně ve výši 30 procent z celkových nákladů a veškeré náklady pokryté dotací musí být uskutečněny v roce 2022. U kategorie trenérů mládeže musí konečná čerpaná částka odpovídat vykázanému počtu odměňovaných trenérů vynásobeným paušálem na trenéra, takže nelze čerpat dotaci v celé požadované výši, pokud je odměňován menší počet trenérů, než bylo uvedeno v žádosti, přičemž nedočerpaný obnos je nutno vrátit. "Pravidla dotací včetně tohoto rozdělení byla projednána sportovní komisí, která je poradním orgánem Rady města," uvedl mluvčí města Jan Jireš.

Program dotací do sportu je jedním z tradičních, každoročně vypisovaných dotačních programů města. Kromě toho Rada města již schválila dotace pro kulturní a na podporu cestovního ruchu. Všechny programy jsou dostupné na webových stránkách.

Ohodnoť článek

Foto Facebook HBC Jičín

Štítky Jičín, dotace, trenér, sport, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dotace zamíří za jičínskými florbalisty i házenkáři  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.