Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Gang bytařů napáchal škodu za miliony. Podle policie řádil i na Náchodsku

Policie navrhla obžalovat skupinu čtyř cizinců, kteří páchali trestnou činnost na území České republiky. Gang ve věku od 22 do 25 let způsobil krádežemi v rodinných domech ve čtyřech krajích od března do září loňského roku škodu přes 2,5 milionu korun. Podle kriminalistů muži řádili mimo jiné i v Královéhradeckém kraji.

„Výběr objektů byl náhodný, cílem byly především hodnotnější nemovitosti nacházející se v okrajových částech měst. Rodinné domy si měli tipovat náhodně. Zaměřili se v nich zejména na finanční hotovost, drobné věci a šperky. Kromě značného množství šperků však odnášeli i netypické či kuriózní věci. Jako lup si měli odnést například také velikonoční čokoládové figurky, drobné zboží parfumerie, nářadí, stan a množství drobné elektroniky,“ shrnula mluvčí královéhradecké policie Magdaléna Vlčková.

Gang zlodějů se podařilo dopadnout náchodským kriminalistům. „V průběhu vyšetřování se podařilo zjistit, že pachatelé v krátké době vystřídali několik vozidel, ve kterých se pak pohybovali na území České republiky a nezřídka je využívali i přespávání. Při páchání trestné činnosti se chovali profesionálně a jako členové organizované skupiny měli rozdělené úkoly a dobře připravený plán,“ vysvětluje kriminalista, který se případu intenzivně věnoval.

Čtveřice mužů je viněna z osmadvaceti skutků, za které jim hrozí až osm let za mřížemi.

Spis, který se váže k činnosti čtyřčlenného gangu, má zhruba 3000 stran a policisté Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje a územního odboru Náchod věnovali jejímu objasnění v součtu tisíce hodin práce. „Za poslední rok jde o jeden z nejrozsáhlejších případů majetkové trestné činnosti, který přesahoval hranici Královéhradeckého kraje," řekla ČTK Vlčková.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, Policie ČR, gang, zloděj, byt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gang bytařů napáchal škodu za miliony. Podle policie řádil i na Náchodsku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.