Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ubývá chřipky i covidu, čísla marodů v Královéhradeckém kraji klesají

V Královéhradeckém kraji ubývá pacientů, jak covidových, tak i těch, co trápily respirační infekce. Za týden klesl počet marodů o 4,4 procenta. Uvedla to dnes Krajská hygienická stanice.

"Kromě nárůstu nemocnosti mezi dětmi od šesti do 14 let, a to o 12,8 procenta, došlo v ostatních věkových skupinách k poklesu počtu nemocných. Nejvíce jich máme opakovaně hlášeno mezi dětmi do pěti let," uvedla mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

K dnešku hradecká KHS eviduje 21 klinicky závažných případů chřipky, z toho osm pacientů v souvislosti s chřipkou zemřelo. Stav je v posledních čtyřech týdnech beze změny.

"Epidemiologická situace týkající se výskytu respiračních onemocnění smíšeného nechřipkového a chřipkového charakteru se stabilizuje a odpovídá sezoně. Tento týden však zcela objektivně situaci vyhodnotit nelze, protože na Trutnovsku probíhají jarní prázdniny školáků," uvedla Krejčí. Nejvyšší nemocnost je podle ní v okrese Hradec Králové, nejnižší v okrese Rychnov nad Kněžnou.

V kraji druhý týden v řadě ubylo zjištěných případů nákazy covidem-19. Za posledních sedm dní v mezitýdenním srovnání klesl počet nákaz o 12,2 procenta. Sedmidenní incidence, tedy počet nakažených na 100.000 obyvatel, je nyní v kraji na hodnotě 57, před týdnem činila 65, před 14 dny 84. V celé zemi na 100.000 obyvatel za poslední týden připadá 58 nakažených, vyplynulo z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

Testy za posledních sedm dní v kraji odhalily 316 nákaz covidem-19 včetně reinfekcí, před týdnem za stejnou dobu 360. Podle ministerstva se nákaza v kraji nejrychleji šíří v okrese Hradec Králové, nejméně na Trutnovsku. Na Hradecku za posledních sedm dní přibylo na 100.000 obyvatel 71 nakažených, před týdnem 89. Na Rychnovsku bylo za sedm dní zjištěno 64 nakažených na 100.000 obyvatel proti 77 z pátku 3. března. Na Jičínsku je sedmidenní incidence 61, před týdnem byla na hodnotě 59. Na Náchodsku a Trutnovsku za posledních sedm dní přibylo na 100.000 obyvatel 56 a 32 nakažených, přičemž v pátek 3. března byla v okrese Náchod sedmidenní incidence na hodnotě 48 a v okrese Trutnov 45, vyplynulo z dat ministerstva.

Od začátku pandemie v březnu 2000 se v kraji, který má přes 542.100 obyvatel, prokázalo 251.727 nákaz koronavirem včetně reinfekcí. Z nemoci se podle dat ministerstva vyléčilo 248.886 lidí a 2299 jich zemřelo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, chřipka, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ubývá chřipky i covidu, čísla marodů v Královéhradeckém kraji klesají  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.