Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Hořicích vznikne nové bydlení. K dispozici bude 40 bytů

Před dvěma lety se vedení města v Hořících rozhodlo, že prodá část svých pozemků, na kterých mohou vzniknout nové bytové nebo rodinné domy. To se nakonec ukázalo jako dobrý nápad. V následujících pěti letech tu chtějí dva developeři postavit celkem tři bytové domy.

První projekt vznikne ve Zborovské ulici. Tam má developer v plánu vybudovat jeden bytový dům se 17 byty a dvěma ateliéry. Půjde o třípatrovou stavbu v udržitelném a pasivním standartu. Stavět by se mělo začít ještě letos v létě.  

„Na stavbu domu plánujeme rok a půl, tedy koncem roku 2024 bychom chtěli dům kolaudovat a předávat novým majitelům. V tuto chvíli připravujeme webové stránky, které budou hotové snad v březnu. Do té doby bychom měli znát i ceny,“ sdělil developer v tiskové zprávě. V této lokalitě se už staví i 20 rodinných domů.  

Další dva bytové domy vyrostou v ulici Brejníková . Každý z nich bude mít 12 bytových jednotek. V současné době developer čeká na stavební povolení. Pokud se projekt nikde nezasekne, budou oba domy stát do roku 2026. 

„Jsme moc rádi, že po mnoha letech, kdy v minulosti nebyl příliš zájem v našem městě stavět bytové domy, se investoři vrací a mají o Hořice zájem, jelikož je považují za dobrou adresu i velmi dobré a příjemné místo pro život,“ uvedl v tiskové zprávě starosta Hořic Martin Pour (Hořičtí patrioti). 

Ohodnoť článek

Foto Michal Jarmoluk | Pixabay

Štítky Hořice, developer, bytový dům, dům, bydlení, nové, stavba, plán, pozemky, společnost, realitní, trh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hořicích vznikne nové bydlení. K dispozici bude 40 bytů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.