Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena chtěla prodat dětské kolo. Podvodník ji nakonec obral o sto tisíc

Další případ podvodu v on-line světě řeší policie na Náchodsku. Na jednom z bazarových portálů chtěla žena prodat dětské jízdní kolo za čtyři tisíce. Ozval se jí případný zájemce. Z něho se nakonec vyklubal podvodník, který ji okradl o sto tisíc korun.

"Dosud neznámý pachatel reagoval na inzerát prostřednictvím aplikace WhatsApp. Se ženou se domluvil na zaslání zboží přes Zásilkovnu. Následně ji poslal odkaz,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná. Podvedená na odkazu vyplnila údaje o své platební kartě. Následně ji z účtu odešlo pět plateb v celkové výši více jak sto tisíc korun. 

 

Hradecká Drbna si psala s podvodníkem z inzerátu. Jak odhalit podvodného zájemce o zboží?

Hradecká Drbna se podvodům v on-line světě věnuje pravidelně. Za poslední rok jich přibylo. Jen v Královéhradeckém kraji podvodníci okradli lidi o 166 milionů korun. Na jednoho takového podvodníka na bazarovém serveru sBazar narazila i naše...

Poškozená není zdaleka jediná, komu se podobná věc stala. Policie proto varuje všechny občany před útoky v kyberprostoru. Vynalézavost podvodníků nezná mezí. “Především buďte obezřetní na poskytování osobních údajů a nikdy na něčí žádost nikam nepiště informace o vaší platební karty,” upozorňuje policie.  

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky podvod, krimi, peníze, účet, odkaz, Zásilková, Náchosko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena chtěla prodat dětské kolo. Podvodník ji nakonec obral o sto tisíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.