Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Muž s pistolí v batohu nadýchal dvě promile

Ani legální držitel zbraně a zbrojního průkazu u sebe nesmí mít pistoli, když je pod vlivem alkoholu. I tak by se dal vyložit zákon, který musí znát všichni legální střelci. Tím se však neřídil muž, který na Náchodsku vrávoral na chodníku s plechovkou piva v ruce. Navíc měl u sebe pistoli.

„Policisté si muže poprvé všimli ve chvíli, když jeli řešit ohlášenou nehodu. Zjevně v podnapilém stavu se pohyboval po opěrné zdi železničního nadjezdu. Hlídka ho z místa vykázala a pokračovala k nehodě,“ uvedla mluvčí policie Lucie Konečná

Za zhruba hodinu se hlídka vracela na služebnu, ale po cestě na muže opět narazili. Opět byl na viaduktu, vrávoral a v ruce držel plechovku s pivem. Po provedeném testu se ukázalo, že je skutečně pod vlivem. Nadýchal dvě promile alkoholu.  

„Následnou lustrací zjistili, že muž je držitelem zbrojního průkazu,“ uvedla mluvčí. K jeho smůle potvrdil, že má svou zbraň v batohu a že je v ní zásobník s náboji. „Vzhledem k tomu, že nejste zdravotně způsobilý, abyste byl ozbrojen, tak vám zbraň odeberu. Včetně zbrojního průkazu a průkazu zbraně,“ říká policista ve videu, které policie zveřejnila. Zbraň měl uloženou v kapse batohu a igelitovém pytlíku.  

Ačkoliv se zbraní nikoho neohrožoval, zákon porušil. I proto mu byla zbraň zadržena a ve správním řízení mu hrozí pokuta do výše 30 tisíc korun. Zákon o zbraních a střelivu totiž jasně udává, že držitel zbraně s ní nesmí manipulovat, pokud je pod vlivem alkoholu. A to platí i pro takzvané plynovky, na které zákon v mnoha ohledech nahlíží jako na ostré zbraně.   

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zbraň, batoh, alkohol, okres Náchod, vykázání, přestupek, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž s pistolí v batohu nadýchal dvě promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.