Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ve Velké Úpě hořela maringotka, přiletěl i vrutlník

Dva zraněné si v noci na dnešek vyžádal požár maringotky u penzionu na sjezdovce Portášky ve Velké Úpě v Peci pod Sněžkou, jednoho převezl do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby.

"Jednoho člověka, který utrpěl popáleniny na horní části těla a na zádech, jsme po ošetření letecky dopravili do Fakultní nemocnice Hradec Králové," řekl  mluvčí ZZS Královéhradeckého kraje Ivo Novák.

Požár byl ohlášen krátce po půlnoci. Protože hořící maringotka byla vzdálena od hotelu asi jen na dva metry, hrozilo, že by se mohly plameny rozšířit i na hotel. Podle hasičů už žárem popraskalo několik oken a obložení.

"Při příjezdu hasičů na místo události se tam nacházely dvě zraněné osoby. Jedna byla v době požáru uvnitř maringotky, unikla zřejmě sama ven, ale už neměla síly dostat se do bezpečné vzdálenosti od hořícího objektu. S tím jí pomohla až druhá osoba z hotelu. Oba lidé byli v péči zdravotníků. Pro osobu, která byla v době vzniku požáru v maringotce, přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který přistál vedle silnice ve Velké Úpě," uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová..

Hasičům se podařilo vyjet s cisternami po zasněžené cestě, která je součástí sjezdovky, do 60 metrů od budovy. "Stačilo tak natáhnout vedení na krátkou vzdálenost. I to přispělo k rychlé lokalizaci požáru, který hrozil rozšířením na blízké ubytovací zařízení," uvedli hasiči. "Likvidaci ohlásil velitel zásahu kolem 1:00," uvedla Götzová..

Hasiči prověřují verze, že hořet začalo kvůli nedbalosti při topení v maringotce nebo vlivem závady elektroinstalace. "S ohledáním dnes pomohou experti z Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR," uvedli hasiči. Odhadnutá škoda je 100.000 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradecký kraj

Štítky ČR, požár, zranění, Velká Úpa, maringotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Velké Úpě hořela maringotka, přiletěl i vrutlník  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.