Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Vydělávali si prodejem pervitinu, extáze a trávy. Skupina dealerů může až na deset let do vězení

Trutnovská policie obvinila dva muže (šestatřicet a dvaatřicet let) a jednu ženu (devětadvacet let) z výroby a prodávání drog. Starší z mužů má na triku ještě maření úředního rozhodnutí. Všichni tři jsou stíháni na svobodě. Zmíněná žena před časem ukončila mateřskou dovolenou. Všichni tři jsou navíc aktivními uživateli drog.

Starší z dvojice mužů měl od roku 2021 uvařit a prodat 250 gramů pervitinu za zhruba 240 tisíc korun. K tomu ještě pěstoval konopí. Z něho získal 80 gramů sušiny, kterou prodal za 14 tisíc korun. K tomu všemu ještě prodával extázi.  

„Krom toho měl muž nejméně v devíti případech usednout za volant motorového vozidla, i přesto, že mu policisté v březnu 2022 zadrželi řidičský průkaz a byl mu vysloven zákaz řízení motorových vozidel do května 2023,“ uvedla v dnešní tiskové zprávě mluvčí policie Šárka Pižlová. Do vězení může až na deset let. 

Mladší muž a žena mají na triku prodávání pervitinu. K tomu se měli na Trutnovsku odhodlat minimálně v osmi případech. Pro léky na výrobu drog jezdil zmíněný muž do Polska. Ani on však neměl řidičský průkaz. „Viníme ho ale i z toho, že našel a zajistil prostor, který využil na výrobu pervitinu a že v 11 případech poskytl ostatním omamnou a psychotropní látku,“ uvedla mluvčí.  

Podle policie jsou všichni aktivními uživateli drog a nemají zaměstnání. Jejich hlavní příjem byl právě z prodeje drog. Obviněné ženě a mladšímu z mužů hrozí pět let ve vězení.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky droga, metamfetamin, věznice, Polsko, Trutnovsko, krimi, vaření, pervitin, extáze, tráva, prodej, distribuce, obvinění, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydělávali si prodejem pervitinu, extáze a trávy. Skupina dealerů může až na deset let do vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.