Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hronov vybral novou firmu, která dokončí modernizaci sportovního areálu

Hronovská radnice vybrala firmu, která dokončí modernizaci sportovního areálu na okraji města. Hlavním úkolem nového dodavatele, náchodské firmy Vše pro stavby, bude postavit ústřední objekt s tribunou a zázemím. Stavební práce na budově, která má jen základy, začnou na jaře. Podle něj město dosud proinvestovalo zhruba 46 milionů korun z celkové částky 76 milionů. Ceny jsou se započtením daně.

Předchozí firma, se kterou radnice na podzim po vzájemné dohodě spolupráci ukončila, udělala většinu prací, například komunikace, sportoviště, parkoviště či oplocení areálu. "Nová firma vybuduje kromě centrální budovy také dětské hřiště nebo provede terénní či sadové úpravy. Projekt je hotový z více než poloviny," řekl starosta Petr Koleta (ANO).

Rekonstrukce a modernizace areálu v lokalitě Hedvábnice u výpadovky na Náchod začala zemními a demoličními pracemi na podzim 2021, kdy stavbaři odstranili zchátralý hlavní objekt se zázemím, který nahradí nový ústřední objekt. Vše by mělo být hotovo do konce letošního roku. Jde o největší investiční akci šestitisícového Hronova za poslední léta.

Město zároveň řeší otázku, jak lze ušetřit energeticky. Zvažuje vybudování solární elektrárny na střeše nové budovy. Rozloha střechy bude zhruba 800 metrů čtverečních. "Zpracováváme na to projektovou dokumentaci. Rádi bychom získali dotaci. Fotovoltaika by měla vyjít na čtyři miliony korun. Předpokládáme, že by nám byla schopná vyrobit 15 procent energie, které spotřebovává Město Hronov jako instituce, tedy městské budovy či příspěvkové organizace," řekl Koleta.

Podle něj solární elektrárnu město vybuduje na střeše nového objektu jen v případě, že získá dotaci. Solární elektrárna by pak mohla začít dodávat energii do sítě v roce 2024.

Sportovní areál prodělává zásadní proměnu. Hlavní plocha fotbalového hřiště sice zůstane stejná, ale přibudou například dvě tréninková fotbalová hřiště, tři hřiště pro volejbal, dětské hřiště, atletická dráha nebo tribuna přibližně pro 150 diváků. Nový hlavní objekt bude větší, bude v něm například zázemí pro fotbalisty, volejbalisty, atletiku, využívat ho budou moci také školy a veřejnost.

Součástí modernizace areálu bude zhruba 40 parkovacích míst včetně autobusového stání. Podél areálu bude kvůli bezpečnosti návštěvníků chodník. Podle vedení radnice by se zanedbané prostranství u vjezdu do Hronova ve směru od Náchoda mělo změnit v důstojný vstup do města.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, stavby, sporty, správa, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hronov vybral novou firmu, která dokončí modernizaci sportovního areálu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.