Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Policie viní muže z Jičínska, že podvodem s akciemi způsobil škodu 20 milionů

Obviněný muž z Jičínska převedením akcií na sebe měl způsobit jedné společnosti, která s ním uzavřela komisionářskou smlouvu, škodu téměř 20 milionů škodu. Za podvod a zpronevěru mu v případě prokázání viny hrozí pět až deset let vězení. O případu dnes na webu informovala policie. Kriminalisté třiašedesátiletého muže obvinili v těchto dnech.

"Muž jako komisionář uzavřel v roce 2013 s jednatelem jedné společnosti (komitent), komisionářskou smlouvu, ve které se zavázal k nákupu akcií jedné společnosti, u níž byl sám akcionářem," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Podle policie mu k nákupu těchto akcií jednatel za společnost poskytl více než 10,2 milionu korun. Během 2,5 roku za tyto peníze skutečně na účet komitenta nakoupil od stovky různých akcionářů akcie za téměř 15 milionů korun.

"Místo toho, aby je podle uzavřené smlouvy zastavil ve prospěch nakupující společnosti a později je na tuto společnost převedl, tak se nechal zapsat jako jejich vlastník a poté je prodal jiné společnosti, v níž se stal akcionářem s padesátiprocentním obchodním podílem," uvedla Kormošová.

Na základě komisionářské smlouvy přijal 4,5 milionu korun jako zálohy na nákup dalších akcií, přestože ve skutečnosti podle policie neměl v úmyslu koupit akcie domluvené společnosti a nakoupil akcie zcela jiné společnosti, u které se stal vlastníkem.

"Společnosti, se kterou měl uzavřenu komisionářskou smlouvu, tak způsobil celkovou škodu za téměř 20 milionů korun," dodal Kormošová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, akcie, Jičínsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie viní muže z Jičínska, že podvodem s akciemi způsobil škodu 20 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.