Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Skiareály v Královéhradeckém kraji lákají na osmdesát kilometrů sjezdovek

Lyžařské areály v Krkonoších a Orlických horách v Královéhradeckém kraji hlásí nejlepší podmínky v současné zimní sezoně. V provozu je přes 80 kilometrů upravených sjezdovek a desítky kilometrů běžkařských tras.

V největším krkonošském lyžařském středisku Špindlerův Mlýn se lyžuje zhruba na 25 kilometrech sjezdovek. "Podmínky jsou perfektní, co jsme potřebovali dosněžit, to se během mrazivých dnů povedlo. Lze hovořit o nejlepších podmínkách během celé sezony. Na sjezdovkách je v průměru okolo 60 centimetrů sněhu. Drtivá většina areálu je v provozu," řekl Adam Svačina ze špindlerovského areálu.

V okolí Špindlerova Mlýna si přijdou na své také běžkaři, upraveny jsou desítky kilometrů běžkařských lyžařských tras. "Oteplení se vůbec nebojíme, sjezdovky máme připravené tak, že i delší obleva by nehrála žádnou roli," dodal Svačina.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec se lyžuje ve všech areálech. V provozu je také lyžařský přejezd SkiTour mezi Černou horou a Pecí pod Sněžkou. Pro běžkaře jsou upravené tratě na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou a ve Velké Úpě. "Ve SkiResortu Černá hora - Pec panují skvělé podmínky. Lyžuje se na téměř 50 kilometrech upravených sjezdovek na jeden skipas," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Ideální podmínky pro lyžování hlásí také v orlickohorských areálech v kraji, v Říčkách a Deštném. V Deštném bude o víkendu v provozu již celý areál, tedy asi pět kilometrů sjezdovek. "Areál pojede o víkendu ze sta procent, řešíme ještě nějaké drobnosti. Už nyní je ale areál z většiny v provozu. Podmínky jsou skvělé, využili jsme mrazivé dny k dosněžení, připadl i přírodní sníh. Podmínky pro lyžování jsou téměř ideální," řekl Petr Prouza z deštenského areálu.

Na hřebenech Orlických hor je přes 60 centimetrů sněhu, na hřebenech Krkonoš 100 až 150 centimetrů sněhu. V Krkonoších je více něhu na závětrných svazích v odtrhových zónách a ve žlabech.

V Krkonoších dnes kleslo lavinové nebezpečí z třetího na druhý stupeň z pětibodové škály. Druhý lavinový stupeň znamená mírné nebezpečí lavin, podmínky pro túry jsou převážně bezpečné. Tendence lavinového nebezpečí je podle horské služby setrvávající. V Orlických horách se lavinový stupeň vzhledem k charakteru pohoří nevyhlašuje.

O nadcházejícím víkendu se v Česku oteplí a přibude oblačnosti. Teploty přes den se zvednou nad nulu. Meteorologové očekávají srážky. Na horách bude nejprve sněžit, později může pršet i ve vyšších polohách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiresort Černá Hora Pec

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, sjezdovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály v Královéhradeckém kraji lákají na osmdesát kilometrů sjezdovek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.