Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na fungování dostanou sociální služby v hradeckém kraji 1,3 miliardy korun. Peníze uvolnil stát

Sociální služby v Královéhradeckém kraji dostanou od hejtmanství 1,3 miliardy korun. Peníze si rozdělí bezmála 250 organizací. Jde o neziskové organizace, organizace zřizované obcemi nebo přímo Královéhradeckým krajem.

„Nejvýznamnější část prostředků směřuje na terénní, ambulantní a pobytové služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením, finance směřují i do služeb pro rodiny s dětmi, osoby s duševním onemocněním, v krizové situaci nebo bez domova,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). 

1,3 miliardy korun uvolnil na provoz sociálních služeb stát. Podobnou sumu dostal Královéhradecký kraj i v minulém roce. Tehdy byla částka o 150 milionů menší. Nárůst této podpory má především kompenzovat inflaci a navýšení cen energií.  

„V minulém roce jsme prostředky na provoz sociálních služeb rozdělovali postupně, letos přerozdělíme maximum této částky a malou část necháme v rezervě na dokrytí případných ztrát a na aktuální požadavky jednotlivých poskytovatelů sociálních služeb v regionu,“ sdělil ve zprávě hejtman kraje Martin Červíček (ODS). Zároveň dodal, že 331 milionů sociálním službám poskytne přímo krajský rozpočet. 

Ohodnoť článek

Foto Stefan Schweihofer | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, sociální služby, Martina Berdychová, Východočeši, Martin Červíček, ODS, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na fungování dostanou sociální služby v hradeckém kraji 1,3 miliardy korun. Peníze uvolnil stát  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.