Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po pádu stromu na projíždějící auto na Trutnovsku dnes dopoledne zemřel člověk

V Hertvíkovicích v Krkonoších, které jsou části Mladých Buků na Trutnovsku, dnes dopoledne na projíždějící osobní automobil spadl strom. Muž, který v autě cestoval, zraněním podlehl. Podle ní bude nařízena soudní pitva. Silnice I/14 je v místě nehody uzavřená. Na většině území Královéhradeckého kraje v noci na dnešek sněžilo, silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

"Strom, který spadl na vozidlo zajistí policisté ke znaleckému zkoumání. Veškeré okolnosti této tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření trutnovských policistů," řekla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. "Strom jsme museli rozřezat a odstranit, aby bylo možné z auta zemřelého vyprostit," řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Nováka muž zemřel ještě před příjezdem záchranářů. Utrpěl smrtelá zranění.

Policisté v kraji dnes za dopoledne v souvislosti s počasím evidují více než 15 dopravních nehod, většina se obešla bez vážnějších následků. Hasiči dopoledne například u obce Lipovka na Rychnovsku pomáhali s vyproštěním zapadlého sypače silničářů. "V Batňovicích na Trutnovsku se srazil osobní automobil se sypačem, jedna osoba je v péči zdravotníků," uvedli na twitteru krajští hasiči.

Ráno u Hajnice na Trutnovsku sjel do příkopu linkový autobus, nikdo z cestujících nebyl zraněn. "Tři cestující jsme pomohli převézt, vyproštění autobusu zabezpečila specializovaná firma," uvedli hasiči.

Na většině území Královéhradeckého kraje v noci na dnešek sněžilo, silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Ve vyšších nadmořských výškách na Trutnovsku, Náchodsku a Rychnovsku zůstává na některých silnicích vrstva sněhu nebo zbytky sněhu, vyplynulo z hlášení silničářů.

Komplikace v souvislosti s počasím lze očekávat na silnicích v kraji i nadále. Podle meteorologů se kvůli silnému větru mohou dnes v kraji od středních poloh tvořit sněhové jazyky, na horách místy i závěje.

V Královéhradeckém kraji má být dnes zataženo s občasným sněžením, na horách trvalejším a vydatnějším. Během odpoledne v nižších polohách bude sněžení od východu ustávat a oblačnost se bude místy protrhávat. Nejvyšší denní teploty budou mezi minus dvěma stupni Celsia až jedním stupněm nad nulou, na horách mezi mezi minus šesti až minus třemi stupni Celsia. Má být větrno, na hřebenech hor může vítr dosahovat rychlosti kolem 70 km/h, k večeru bude slábnout.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jaromír Chalabala

Štítky ČR, počasí, nehoda, úmrtí, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po pádu stromu na projíždějící auto na Trutnovsku dnes dopoledne zemřel člověk  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.