Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Plameny zničily podkroví domů v náchodské části Běloves, škoda jde do milionů

V Náchodě Bělovsi se včera plameny zakously do podkroví rodinného domu. Na místo se sjelo sedm jednotek hasičů. Práci měli nejen oni, ale i rychlá záchranná služba.

Rušné odpoledne se zažila náchodská část Běloves. Desítky hasičů se sjely k  ohlášenému požáru v podkroví rodinného domu v ulici Polská. Byl tam vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Když se dostaly první jednotky na místo, střecha domu už byla z větší části v plamenech.

Na hašení byly nasazeny čtyři vodní proudy. Jednotky se soustředily na zamezení šíření požáru v podkroví a mezistropí, proti nim však stál silnější vítr, který hoření podporoval. Zároveň hasiči ochraňovali okolní střechy s fotovoltaikou, ty se podařilo před požárem ubránit. Dům nechal velitel zásahu odpojit od elektrické energie a vyžádal si na místě také součinnost energetiků. Lokalizace požáru byla ohlášena kolem půl druhé odpoledne, hasiči pak ještě v průběhu odpoledne pracovali na rozebírání střešní konstrukce, aby mohli rozkrýt a dohasit i případná skrytá ohniska v mezistropí. K dostání se i na hůře dostupná místa využili automobilový žebřík a další nastavovací žebříky, dodávku tlakových lahví se vzduchem pro zasahující hasiče zabezpečil technický automobil chemický ze stanice Náchod. Po patnácté hodině byly síly a prostředky na místě redukovány, na dohlídku zůstala na požářišti do večera dobrovolná jednotka hasičů z Náchoda.

Lékaři ošetřili tři osoby. Jedna se snažila ještě před příjezdem jednotek provádět prvotní hasební zásah a přitom se nadýchala zplodin hoření. Lékaři pacienta převezli do nemocnice. Lehce byli zraněni také dva zasahující hasiči, nebylo nutné jejich ošetření v nemocnici a mohli dále pokračovat v zásahu.

Na místě byli také vyšetřovatelé HZS, kteří budou v ohledání požářiště pokračovat v pondělí i za účasti expertů z oblasti elektro z Institutu ochrany obyvatelstva. Příčina nebyla zatím stanovena a je předmětem dalšího vyšetřování. Škoda je předběžně odhadnuta asi na dva miliony korun, uchráněné hodnoty představují asi čtyři miliony korun.

Ohodnoť článek

Štítky požár, hasiči, Náchod, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plameny zničily podkroví domů v náchodské části Běloves, škoda jde do milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.